Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere maandag staat er een verse uitgaansagenda voor je klaar op de website van Radio Spannenburg. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl

Dit is de uitgaansagenda van 13 t/m 19 augustus 2018.

De Lemsterwike
De Lemsterwike (van dinsdag 14 augustus t/m zondag 19 augustus) is de feestweek rondom het Skûtsjesilen, met feest, muziek en kermis.Alle dagen start de kermis 14.00 uur in het centrum. Op verschillende locaties in Lemmer kun je genieten van muziek. Onder andere komen langs: De Suskes, Jan Nota, Rintje Kas, Folkert Hans, Danny Paradereo, Dweilorkest de Hofkesjongers en Melrose.
Café de Laatste Stuiver heeft de muziek-kick off van de Lemsterweek: WEIMA & van der WERF treden maandag op vanaf 21.00 uur. Kijk voor het hele muziekprogramma op de website van Hart van Lemmer.
Aan het begin van de dinsdagavond zullen de deelnemende skûtsjes aan het SKS-skûtsjesilen feestelijk worden onthaald in het centrum van Lemmer. Het is een traditie geworden, waarvan de schippers en bemanningsleden evenveel genieten als de toeschouwers op de wal.
Op woensdag en donderdag is er het SKS Skûtsjesilen. De wedstrijd start om 14.00 in de Lemsterbaai. Vanaf het strand van Lemmer heb je een prachtig zicht op de strijdende skûtsjes in de Lemsterbaai. Het is ook mogelijk om met de rondvaartboot MS Waterpoort mee te varen en de wedstrijd mee te beleven met je neus er bovenop! Kaartverkoop o.a. bij VVV Lemmer.
Zorg dat je zaterdag vanaf 22.15 uur een mooi plekje hebt, bijvoorbeeld bij de Lemstersluis. Je hebt dan een mooi zicht op het vuurwerk, dat vanaf de werkhaven wordt ontstoken.

 

Orgelconcert Martin Mans
Op donderdag 16 augustus geeft de bekende organist Martin Mans een concert in De Oerdracht in Joure. ‘Martin Mans speelt jouw verzoek!’ is het thema. De luisteraar wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij improvisaties over geestelijke, klassieke en populaire thema’s en laat het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen.
Toegang aan de kerk € 10,- of €9,- in de voorverkoop op www.martinmans.nl/toegangskaarten

 

Orgelconcert in Langweer
De Commissie Orgelconcerten Langweer organiseert dit jaar weer haar serie van vier Zomeravondconcerten in de Nederlands Hervormde kerk te Langweer.
Dit jaar is het 234 jaar geleden dat dit orgel in Langweer geplaatst is. Het orgel stamt uit 1784 en is gemaakt door de Lambertus van Dam te Leeuwarden. De kassen zijn gemaakt door Lubbertus Bekenkamp en bezit zeer fraai houtsnijwerk. Het instrument bezit 2 klavieren en aangehangen pedaal. De klank van het orgel is zeer karakteristiek, daardoor voor velen zeer herkenbaar.
Het derde concert is op woensdag 15 augustus, met dan Rien Donkersloot uit Klaaswaal.
Toegangsbewijzen zijn te verkrijgen voor aanvang van het concert in de kerk, kosten € 6,00 aanvang van de concerten: 20.00 uur.

Muziek aan de Luts: orgelconcert Liuwe Tamminga
Liuwe Tamminga, die oorspronkelijk uit Hemelum komt, is nu organist in Bologna, Italië. Een kenner van de Italiaanse orgelmuziek uit de 16e en 17e eeuw, die wereldwijd gevraagd wordt, maar gelukkig ook wel even tijd heeft om in het vaderland een rondje te maken.
De vrijdagavond voordat Tamminga in rap tempo ‘De Friesche Elf Stedentocht op orgel’ uitvoert, komt hij eerst eens rustig inspelen op het Lohman orgel in It Breahûs in Balk op vrijdag 17 augustus 2018 vanaf 20:30 uur. Wat hij daar gaat spelen is nog niet bekend, maar bij Muziek aan de Luts kunt u in een keer de mooiste stukken horen waarvoor u een dag later stad en land moet afreizen.

 

Oudemirdum Bruist – Kidsnight, zomermarkt en live muziek
De activiteitencommissie Oudemirdum organiseert deze zomer weer diverse gezellige zomermarkten met muziek aan de Brink in Oudemirdum. De organisatie heeft besloten het roer om te gooien en de zomermarkten een vernieuwde, feestelijke festivalsfeer te geven.

Op woensdagavond 15 augustus is de Kidsnight in Oudemirdum: koemelken, de ouderwetse suikerspinmachine, een megagrote hindernisbaan een ook nog iets met water. Deze zomer worden op zaterdag en op woensdagavond weer diverse gezellige activiteiten georganiseerd met als thema Oudemirdum Bruist. De Kidsnight is van 18:30 – 21:30 uur.

‘Oudemirdum Bruist’ op zaterdag 18 augustus vanaf 12:00 uur tot de late uurtjes. Zo is er livemuziek en zijn er allerlei bijzondere activiteiten voor jong en oud: straattheater, oude ambachten, groene excursies noem het maar op!
Er is de gehele dag een zomermarkt op de Brink en rondom de kerk. Naast de terrasjes, muziek en activiteiten op de markt organiseren de natuurorganisaties een aantal groene excursies met de Brink als startpunt. Om 17.00 uur ontstaat er een muzikaal feestje wanneer troubadour Bruno Rummler, onder andere bekend van het liedje ‘Simmer yn Fryslân’ het podium beklimt en de knotsgekke DJ Maarten het om 20.00 uur overneemt. Waar Maarten komt staat de tent op de kop en het optreden in Oudemirdum zal geen uitzondering zijn.

 

Skûtsjesilen in Lemmer – bekijk het vanuit de ‘skybox’ bij het Woudagemaal
Het bezoekerscentrum van het Ir. D.F. Woudagemaal kijk je uit over het IJsselmeer en de Baai van Lemmer. Vanuit hun ‘skybox’, de Panoramazaal van het bezoekerscentrum, heb je een perfect zicht op de SKS wedstrijden skûtsjesilen! Hier kunt u op woensdag 15 augustus en donderdag 16 augustus het skûtsjesilen van dichtbij volgen en luisteren naar het wedstrijdcommentaar!
Tijdens deze dagen kun je een tafel reserveren met een arrangement voor 2 personen bestaande uit hapjes en drankjes. Reserveren kan via 0514-561814 of per mail aan het Woudagemaal. Lees meer op de site van het Woudagemaal.

 

LÛD: Sound Art in Rijsterbos
Het Rijsterbos is van 15 augustus t/m 15 oktober het decor voor de unieke sound art-tentoonstelling LÛD. Vijftien beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen met geluid een palet aan kleuren, dromen en vergezichten schilderen. Zij nemen je mee op een reis door het bos zoals het nooit meer zal klinken.
LÛD zal in meerdere opzichten over de fysieke en mentale ruimte gaan. Over de geschiedenis en werkelijkheid van het bos en de ruimte in je hoofd, de ruimte tussen je oren.
Naast de tentoonstelling komt er een afwisselend randprogramma met kortlopende projecten en workshops waar het publiek aan kan deelnemen. Hiervoor is een aantal kunstenaars uit het hoofdprogramma gevraagd waaronder Matt Mullican en zijn vijf Friese kunstenaars benaderd om een bijdrage te leveren.
In samenwerking met Keunstwerk, Miks Welzijn en het Toanhûs wordt een educatief programma gemaakt voor basisschoolkinderen, gezinnen die de tentoonstelling bezoeken en kinderen uit het AZC in Balk.

Spijkerbroek hangen – Dolle Brêge Dagen
Op de Dolle Brêge Dagen in Delfstrahuizen en Echtenerbrug worden diverse activiteiten georganiseerd voor zowel inwoner als toerist. Leuk om mee te doen, of om gewoon naar te kijken. Met donderdagavond spijkerbroek hangen. Opgave bij de Dikke Tút of vlak voor aanvang bij de spelleiding. het spijkerbroekhangen begint om 20:15 uur.

 

Zomermarkt in Langweer
Op maandag 13 augustus is er zomermarkt aan de Buorren in Langweer. Gezellige kraampjes en terrassen. Er zijn vele standhouders met onder andere tassen, riemen, hobbymateriaal, sieraden, kleding, schoenen, cadeau-artikele, etenswaren en muziek. De markt is van 14:00 – 21:00 uur. ’s Avonds verlicht de organisatie de straat met sfeervolle lichtjes.

 

Zomerbingo voor kids
Kom iedere dinsdag t/m 21 augustus gezellig een potje bingo spelen in MFC It Klif in Oudemirdum! Deze bingoavond is speciaal voor kinderen. Er zijn mooie prijzen te winnen. Op de donderdag erna is er ook bingo voor volwassenen. Die begint om 20:00 uur.

 

Libellenexcursie Wyldemerk
De Wyldemerk, prachtig waterrijk gebied omringd door ruige bosachtige natuur én leefgebied van een groot aantal libellensoorten. Mar en Klif nodigt je uit voor een interessante kuier door dit bijzondere natuurgebied op woensdag 15 augustus van 13:00 – 15:00 uur. De wandeling wordt geleid door libellenkenner Ep van Hijum en georganiseerd door Staatsbosbeheer i.s.m. Bezoekerscentrum Mar en klif. Opgeven voor de excursie via www.marenklif.nl.

 

Rubberbootrace in het Diep in Sloten
In de zomer worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd in Sloten. Woensdagavond is er in Sloten een Rubberbootrace langs het Diep. Ook toeschouwers zijn van harte welkom. Leuk voor jong en oud! Het begint om 19:00 uur.

 

Zomeravondbridge
Elke donderdagavond in juli en augustus is er zomeravondbridge in ’t Haske in Joure. Aanvang 19.30 uur. Inschrijving aan de zaal vanaf 19.00 uur. Kosten: met bondsnummer 3,00 per persoon, zonder bondsnummer 3,50 per persoon Er zijn uiteraard prijzen: karbonades en droge worst.

 

Tsjerkepaad in Echten
Tijdens Tsjerkepaad is de Laurenskerk in Echten elke zaterdag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Op veel zaterdagen en een enkele zondag worden er diverse culturele evenementen georganiseerd, mede in het kader van Kulturele Haadsted 2018. Zaterdag 18 augustus is er een expositie te zien met schilderijen van Annie de Haan.