Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere maandag staat er een verse uitgaansagenda voor je klaar op de website van Radio Spannenburg. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl

Dit is de uitgaansagenda van 2 t/m 28 oktober 2018.

De Hege Fonnen in Lemmer: In Moaie Jûn Yn Oktober
Een drieluik van het Lemster Shantykoor, Lemsterwiven en Us Toanielploech
1. Shantykoor en de Lemster Wiven
It Lemster Shantykoor en de Lemster Wiven sjongt neist twa nije, ek in tal fan harren moaiste numers, allinnich en tegearre.
2. Us toanielploech spilet: ‘Lemmer, wy komme der oan’
De famylje Kloosterman wennet yn Bokswald oan it Waad, der’t it altyd stoarmt en loft en wetter somtiden ien grize brij lykje. Heit, mem , twa bern en twa oaren op e kost. Sy hawwe it net rom, heit hat dien krigen op it fabryk, mar ja meitsje wol fan twa kear yn’ e min ien hiele, grutte plus.
3. ‘In fearnsieuw fertier op’e Lemmer’ Beide koaren spylje en sjonge parten út ferskate revu’s mei tuskentroch prachtige gastoptredens fan: Janneke Warringa, Jacqueline Boek en Popke Haga.
Zaterdag 27 okotber om 20:00 uur en een extra voorstelling op zondag 28 oktober om 14:30 uur.

Gaasterlandse Natuurweek
De Gaasterlandse Natuurweek is deze zondag weer begonnen. Het is dit jaar de 31e editie met als thema: ‘Thús’, de habitat van mens en dier.
Er is van alles te doen, want de lijst met activiteiten is eindeloos. Kijk op de website www.gaasterlandsenatuurweek.nl om te zien welke activiteiten al zijn volgeboekt, of waar je nog naartoe kunt.

 

Levend Erfgoed Fair bij Manege Gaasterland
Op het terrein van Manege Gaasterland vindt zaterdag de Levend Erfgoed Fair plaats. Fryslân is heel rijk in het aantal boerderijdieren, maar ook in granen, bonen, appels en noten die hun oorsprong vinden in de provincie.
Op 27 oktober kan iedereen al die oorspronkelijke Friese rassen en gewassen bewonderen op Manege Gaasterland in Harich. Daar kunt u de dieren ontmoeten en oude, vergeten gewassen (her)ontdekken van 10:00 – 16:00 uur. Op de manege staan diverse rassen en gewassen tentoongesteld. Er worden diverse shows, demonstraties, wedstrijden, proeverijen en kinderactiviteiten georganiseerd.

 

Bingo in Sloten en Oudemirdum
De activiteitencommissie van het sociaal cultureel centrum in Sloten organiseert in het ‘winterseizoen’ diverse malen een bingo-avond. Iedereen is vanaf 18+ van harte welkom op vrijdag 26 oktober vanaf 20:00 uur. Je betaalt € 10,- per boekje voor 8 speelronden.
In Oudemirdum is er kinderbingo. Woensdagavond om 19:00 uur in het MFC It Klif.

 

50ste Gaasterland dierenshow, jubileum
Dit jaar wordt de 50ste Gaasterlandshow georganiseerd met een groot aantal dieren, waaronder konijnen, cavia’s, kippen (groot en klein), duiven, kwartels, fazanten en watervogels. Een aantal dierenspeciaalclubs brengen hun districtshow of clubshow bij de Gaasterlandshow onder. Dit jaar is er wederom een hanenkraaiwedstrijd op vrijdagavond om 19.00 uur. Een aantal hanen strijdt om de eerste plaats. Naast de prachtige dieren die u op de show kunt bekijken is er ook weer een knuffeltafel voor de kinderen en ook de vertrouwde tombola zal natuurlijk niet ontbreken.
De tijden, donderdag van 19:00 – 21:30 uur, vrijdag van 10:00 – 21:30 uur, zaterdag van 10:00 – 15:30 uur. Leden, donateurs en ereprijsschenkers hebben op vertoon van een vrijkaart gratis toegang. Anders is de entree €2,50 voor volwassenen en €0,50 voor kinderen.

Iepen Doar Lezing: Reizen in een totalitaire staat
De vrijwilligers van Iepen Doar in Joure organiseren in de wintermaanden op diverse woensdagmiddagen lezingen bij Miks Welzijn voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, natuur en historie.
Woensdag een lezing van Gerard Veldman en Titus Sinnema over reizen in een totalitaire staat. Een vakantie in Noord Korea is reizen zonder bewegingsvrijheid. Je wordt constant in de gaten gehouden en er is geen contact met de bevolking mogelijk. Toch is zo’n reis zeker de moeite waard. Aan de hand van prachtige beelden reist u mee door dit land vol tegenstrijdigheden. Over slechte wegen, maar in een mooi landschap.
De lezing wordt even onderbroken voor een gezellige pauze met een kopje koffie of thee. De lezing begint om 14:00 uur en entree is €5,- inclusief consumptie.

 

Lazy sunday afternoon bij Badmeester Keimpe: Grytz & Grize
Iedere laatste zondag van de maand is er live muziek bij Badmeester Keimpe in Balk, aan het Slotermeer. Deze zondag het duo Grytz & Grize. Ze spelen van 15:00 – 17:00 uur.

Woudagemaal onder stoom
In de herfstvakantie brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal onder STOOM. Belangstellenden zijn welkom van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!
Tijdens de draaidagen kun je met een eco shuttle busje meerijden om de loopafstand vanaf het nieuwe parkeerterrein aan de Platte Dijk naar het bezoekerscentrum te komen. Niet alleen bezoekers die slecht te been zijn, ook andere bezoekers kunnen meerijden en zo genieten van de aanblik van een steeds dichterbij komend gemaal.
Ook dit jaar vallen de draaidagen van het Woudagemaal samen met de Week van ons Water. Dit najaar is het thema waterveiligheid en wateroverlast. Alle activiteiten die door heel Nederland worden georganiseerd zijn te vinden op de website van de week van ons water.

 

Spelen met Boek&Muziek in Lemmer en Joure
Iedere laatste zaterdag van de maand komt Hinke van het Muziekbeestje langs in Lemmer en Joure. Er staat elke keer een ander prentenboek centraal, deze maand is dat Wat nu, Olivier? van Phillys Root. Hinke leest voor en gaat samen met de kinderen muziek maken.
Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen met deze gezellige activiteit. Reserveer daarom via de agenda op www.bibliothekenmarenfean.nl je kaartje, dan weet je zeker dat jij er bij bent!
Ben je lid van de bibliotheek? Dan kost een kaartje € 2,- Ben je nog niet lid? Dan betaal je € 4,- voor een kaartje.
Hinke komt zaterag van 11:00 – 11:45 uur naar Lemmer en ’s middags van 15:00 – 15:45 is ze in Joure.

 

Coole Kidsnight in Joure en Oudemirdum
Op 26 oktober organiseren de Friese musea van 17.00 tot 21.00 uur de Coole Kidsnight. O.a. het Museum Joure doet mee. Het is dé gelegenheid om heerlijk in het avondlicht aan de slag te gaan in DE MAAKFABRIEK. Bovendien hebben de kinderen dan het rijk alleen in het museum en kun je door het donkere museum zwieren. Je kunt vrijdag tot max. 19.00 uur een entreekaartje kopen.

In Oudemirdum is er ook een Coole Kidsnight bij Mar en Klif. Je hebt allemaal verschillende activiteiten te doen, zoals braakballen pluizen en opgezette roofvogels natekenen. Ook is er een roofvogelfilm en wordt er een roofvogelcollege gehouden. En wat ook nog heel cool is, je kunt een selfie maken met een grote gier of een reusachtige arend.