Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere maandag staat er een verse uitgaansagenda voor je klaar op de website van Radio Spannenburg. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl

Dit is de uitgaansagenda van 14 t/m 20 januari 2019.

 

Disco Classic Party

Op zaterdag 19 janurai is er Disco  Classic Party in de Treemter in Balk. Muziek uit de jaren ’70-’80 en begin ’90. Met DJ Siebe en DJ TikTak, de Disco Classic Party 7 is een avondvullend spektakel voor iedereen die terug wil naar die goede oude tijd. De avond begint om 20:30 uur en de entree is €5,-

 

‘It wie op in simmerjûn’ mei Jan Arendz en Joke Tjalsma

Meteen na afloop van het culturele jaar 2018 gaat de tragikomedie ‘It wie op in simmerjûn’ van Pier21 in première. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang…

Theo en Anneke hebben elkaar op latere leeftijd gevonden. Theo helpt Anneke zo goed als hij kan bij het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis voor haar vader en moeder, Daniël en Wimmy. Die zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grote hobby, het draaiorgel. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op ‘It wie op in simmerjûn’.

Zaterdag 19 januari 2019 vanaf 20:00 in De Hege Fonnen in Lemmer. Kaarten € 20,- inclusief pauzedrankje zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Primera, Burgemeester Krijgerplein 2, 8531 EA Lemmer. Tel.: 0514 561 639 of via de mail: theater@dehegefonnen.nl

 

CoderDojo in bibliotheek Joure

Vrijdagmiddag 18 januari om 15.00 uur is er weer CoderDojo in de Bibliotheek in Joure. Kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen zelf aan de slag met Scratch en Micro:bit.

Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve verhalen, animaties, spelletjes, muziek en kunst kunt maken. Je kunt zelf aan de slag met allerlei opdrachten. Je begint gemakkelijk, maar het wordt steeds moeilijker. Als je alle opdrachten hebt gedaan verdien je een echte Scratch-badge.

De Micro:bit is een kleine programmeerbare computer. Je kunt al snel kleine programmaatjes maken en het resultaat zien.

Programmeurs in de dop en alle kinderen met nieuwsgierigheid naar techniek voelen zich als een vis in het water bij CoderDojo. Voor deelnemers jonger dan 12 geldt dat zij een ouder/begeleider meenemen. Aanmelden is verplicht, dit kan online via www.bmf.nl. Het uitgeprinte ticket moet getoond worden bij binnenkomst. Deelname is gratis en vol = vol.

 

Open Biljartkampioenschap

Het Open Biljartkampioenschap wordt van 15 t/m 20 januari gespeeld in Grandcafé De Nostalgie en is toegankelijk voor iedere biljartliefhebber, ongeacht niveau, leeftijd of geslacht. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit toernooi. Er wordt gespeeld in 4 klassen. De spelsoort is Libre en we spelen op handicap. Iedereen heeft dus evenveel kans! Gemiddeldes zijn gebaseerd op 20 beurten en elke klasse heeft zijn eigen “Kampioenschap” in het toernooi.

Opgave o.v.v. naam, woonplaats, telefoonnummer, moyenne (je gemiddelde) en gewenst tijdstip van spelen bij Hylke Bandstra via Whatsapp of telefonisch: 06-51632615. Kosten zijn €10,- voor volwassenen en €5,- voor jeugd t/m 18 jaar. Er kunnen maximaal 104 personen deelnemen.

 

Spelen met Boek&Muziek in Balk, Lemmer en Joure

Iedere maand komt Hinke Strien van het Muziekbeestje langs en gaan we muziek maken en dansen!

Deze maand gaat Hinke voorlezen en samen met de kinderen muziek maken met Als ik een dinosaurus had van Gabby Dawnay waarin een meisje droomt van een huisdier. Welk soort dier is het beste gezelschap?

  • Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen met deze gezellige activiteit.
  • Reserveer daarom een kaartje op de website bibliothekenmarenfean.nl
  • Ben je lid van de bibliotheek? Dan kost een kaartje € 2,- Ben je nog niet lid? Dan betaal je € 4,- voor een kaartje. Alleen kinderen kopen een kaartje; per kind heeft één begeleider gratis toegang.
  • Balk: donderdag 17 januari om 15:00 uur
  • Lemmer: zaterdag 19 januari om 11:00 uur
  • Joure: zaterdag 19 januari om 15:00 uur

 

Repair Café Joure

Het team vrijwilligers van Repair Café Joure staan naast de vertrouwde 3de vrijdagavond van de maand ook op de woensdagmorgen ervoor klaar voor bezoekers met kleine reparatieklusjes. Bij Repaircafé Joure kun je kapotte spullen laten repareren, deskundig advies krijgen, elkaar in een gemoedelijke sfeer ontmoeten en inspiratie opdoen.

Verder doet Repair Café Joure dit jaar ook mee aan de verlichtingsactie van de ANWB. Deze actie wordt georganiseerd omdat is gebleken dat een goed verlichte fiets zorgt voor een daling op de kans van een aanrijding in het donker met wel 20 procent.

Woensdag 16 januari van 10:00 – 12:00 uur en vrijdag 18 januari van 19:00 – 21:00 uur bij Miks Welzijn aan de Brugstraat in Joure.

 

Winterspecial CineMiks: twee films en samen eten

Tijdens de Winterspecial op woensdag 16 januari kunt je naar twee films kijken en tussendoor genieten van een gezamenlijke maaltijd bij Miks Welzijn in Joure. Natuurlijk kun je ook film kijken zonder mee te eten. De middagfilm ‘No Reservations’ start om 15.45 uur en de avondfilm ‘Eddie the Eagle’ om 19.45 uur. Voor de maaltijd dien je jezelf vooraf op te geven. Dit kan tot uiterlijk 14  januari. Dit kan bij per mail telefoon@miks-welzijn.nl Vermeld hierbij uw naam, de films die u bij wilt wonen, uw telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Kosten: 1 film + eten: € 10,= en 2 films + eten: € 14,=. Kom je alleen filmkijken (€5,=) dan is aanmelden vooraf niet nodig.

No Reservations: Deze leuke en romantische film volgt Kate (Catherine Zeta-Jones), die als chef-kok een duur restaurant in Manhattan runt. Ze is een echte workaholic en draait voor de moeilijkste gerechten haar hand niet om. Maar vraag haar niet wat ze aan moet met haar nieuwe, vrijgevochten en opera minnende, souschef (Aaron Eckhart). Of wat ze moet doen met haar ouderloze nichtje (Abigail Breslin), die bij haar komt wonen en meer van vissticks dan van foie gras houdt. ‘Was er maar een kookboek voor het leven, met recepten zodat je precies wist wat je moest doen,’ verzucht Kate tegen haar therapeut (Bob Balaban). Een heerlijke film, waarvan je zeker ook trek zult krijgen.

Eddie the Eagle: Wat is een Winterspecial zonder een film in winterse sferen? ‘Eddie the Eagle’ vertelt het waargebeurde verhaal van de bekendste skispringer van Groot Brittannië. Michael Edwards heeft één droom en dat is meedoen aan de Olympische Spelen. Er is alleen een probleem: hij is simpelweg geen atleet. Als jongetje werd hij als laatste gekozen bij wedstrijdjes en ook als tiener stuntelt hij bij het sporten. Toch geeft hij niet op en zo vindt de vindingrijke Michael (Taron Egerton) een manier om mee te doen aan de Olympische winterspelen in Calgary. Met hulp van zijn coach (Hugh Jackman) ontpopt hij zich tot een skispringer, als Eddie the Eagle. Een film vol wilskracht, doorzettingsvermogen, emotie en humor.