Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere maandag staat er een verse uitgaansagenda voor je klaar op de website van Radio Spannenburg. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl

Dit is de uitgaansagenda van 10 t/m 16 december 2018.

 

Culinaire Kuiertocht in Sint Nicolaasga

Landhotel IJsvogel organiseert in samenwerking met Eetboerderij Blaauwpleats, Brasserie AnderS en Galerie splinter & de vosch, een culinaire kuiertocht in Sint Nyk op zondag 16 december. Maak een unieke winterwandeling en geniet onderweg van heerlijke gerechten in drie verschillende restaurants!

  • Aanvang vanaf 10:30 uur bij Eetboerderij Blaauwpleats in Sint Nicolaasga
  • Start wandeling naar Brasserie AnderS in Langweer
  • Neem een kijkje in Galerie “Reinaerde” bij Splinter & de Vosch
  • Vervolg wandeling naar Landhotel de IJsvogel te Legemeer
  • Terug naar het startpunt (lopend of per auto)

Meedoen kost €27,50 per persoon. Reserveren kan via info@landhoteldeijsvogel.nl

 

Denise Jannah ‘Mahalia Jackson, the Queen of Gospel’

Na het succes van het afgelopen najaar in de diverse Nederlandse kerken met de Mahalia Jackson Kerkentour, krijgt deze tour een vervolg. In de doopsgezinde kerk van Balk zal zij op zondag 16 december vanaf 15:30 uur een selectie van de bekendste, maar ook meest ontroerende nummers vertolken van “the Queen of Gospel”.

Met deze kerkentour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden die over haar Gospelmuziek zei: “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.” Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums.

Kaarten kosten €19,50 en zijn te reserveren via www.podiumgorter.nl

 

Kerstconcert in Langweer

Het Interkerkelijk Koor Langweer, o.l.v. Annelies Kwak – Burgstra, geeft zaterdag 15 december a.s. zijn jaarlijks kerstconcert in de fraai gerestaureerde dorpskerk van Langweer. Op het programma staat o.a. werk van Bach, Mozart en Rutter. Medewerking zal worden verleend door leden van het Junior Orkest o.l.v. Josien Le Coultre, Annelies – Kwak Burgstra (sopraan) en Johan Bijhold (piano en orgel). De toegang is €10,- inclusief 1 consumptie. Tot 16 jaar gratis entree. Het concert is op zaterdag 15 december om 20:00 uur.

 

Kerstmarkt in Joure

Kom helemaal in de kerststemming op de langste Kerstmarkt in de Midstraat in Joure! Zondag 16 december van 12:00 tot en met 18:00 uur volop sfeer, muziek, een kerstfair op het DE plein en een horecaplein onder de Jouster toer. Kom ook gezellig langs tijdens de langste Kerstmarkt op koopzondag.

 

Koeknuffeldag bij Boerderijrecreatie

Heerlijk en relaxt koeknuffelen met een Friese koe. Dat kan bij Boerderijrecreatie. Leuk voor de koe, maar ook voor jou, want de ademhaling en de hartslag van een koe heeft een bewezen ontspannen effect op de mens. Je kunt zelf foto’s maken, maar ook de medewerkers willen dat voor je doen. Het koeknuffelen is op zaterdag 15 december om 09:30 bij Boerderijrecreatie, Marwei 124B in Delfstrahuizen

 

Lemster Dickens Festijn

Zaterdag 15 en zondag 16 december verandert het centrum van Lemmer in een sprookjesachtig Dickensdorp. Hier ontmoet je de bewoners uit het oude vissersdorp en leef je met hen mee in hun dagelijkse bezigheden.

Een fraaie looproute brengt (straat)theater, (koren)zang en muziek, dans en mysteries. Daarbij lekker slenteren over de Dickensfair, lekkere dingen proeven en leuke inkopen doen voor de kerst.

Verdeeld over twee dagen zijn er ruim 40 muzikale acts te bewonderen. Variërend van koren uit de regio en ver daarbuiten, tot verrassende lokale singer/songwriters en musicalsterren. Diverse koren uit eigen dorp en regio; zoals het projectkoor ‘Carols op ‘e Lemmer’ – wat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. Van regionale tot provinciale blaasorkesten waaronder Brassband de Spijkerpakkenband, van straatmuzikanten en draaiorgelmuziek tot dansgroep Missouri Victorion Dancers uit België. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit dansen die in de mode waren tijdens het midden van de 19de eeuw: walsen, polka’s, scottich, quadrilles. De musicalkids (8 – 18 jaar) zijn al weken druk aan het oefenen en brengen hits uit diverse musicals, afgewisseld met mooie kerstklassiekers.

Op beide dagen zullen alle muzikale deelnemers, meedoen aan een zogenaamde Flashmob waarbij iedereen, dus alle koren, bandjes, orkesten, enzovoort maar ook het publiek hetzelfde nummer spelen en zingen. De flashmob vindt plaats op zaterdag om 17.00 uur en 20.00 uur en zondag om 15.00 en 18.00 uur.

Beide Dickens dagen worden afgesloten met een knallende vuurwerkshow in de oude binnenhaven.

Zaterdag 15 december is dat om 21:00 uur en zondag 16 december om 19:00 uur.

 

XL-Schilderworkshop met kerstthema

Een XL-Schilderworkshop (doek 60×80 cm) met kerstthema bij Kloeke Klodders! Schilder je eigen RUDOLF in plaats van het omhakken van het zoveelste kweekboompje. Kosten zijn € 35,- incl. materiaal, doek, uitleg, relaxte sfeer, koekje, koffie, thee. De data: Donderdag 13 december 19.00, of om 14:00 uur op zaterdag 15, Woensdag  19 en vrijdag 21 december. De workshop duurt ongeveer 3 uren. Aanmelden kanop www.kloeke-klodders.nl

 

Filmhuis Joure: De fazantenmoordenaars

Donderdag 13 december a.s. draait bij Filmhuis Joure een Deense misdaadthriller ‘Fasandræberne’. Oftewel in het Nederlands: De fazantenmoordenaars.

In 1994 wordt een jonge tweeling aangetroffen in een zomerhuisje. Ze blijken op gruwelijke wijze vermoord te zijn. Een aantal aanwijzingen leidt in de richting van een groep studenten van een nabijgelegen kostschool. De zaak wordt echter gesloten wanneer een lokale buitenstaander schuld bekend en wordt veroordeeld voor de moorden. Wanneer de zaak 20 jaar later op het bureau van Carl Mørck belandt beseft hij al snel dat er iets vreselijks mis is. Als Carl en zijn assistent Assad op onderzoek gaan worden ze geleid door een oude noodoproep van een wanhopig meisje dat de geheimen van de moorden lijkt te kennen.

RESERVEREN IS VERPLICHT EN KAN VIA DE WEBSITE: WWW.FILMHUISJOURE.NL

Het museumcafé is woensdag geopend vanaf 19.15 uur, tot een uur na afloop van de film.

Zowel aan de kassa alsook in het café kunt u alleen contant betalen. Kaarten kosten €7,- voor donateurs en scholieren, €9,50 voor niet-donateurs. De kaarten zijn inclusief een consumptie in de pauze.

 

Spannende ‘spotlight tour’ in Museum Joure

Met een zaklamp op ontdekkingstocht langs mooie objecten en spannende verhalen. Museum Joure organiseert weer ‘Spotlight Tours’! Tijdens de Spotlight Tour gaan bezoekers bij schemer door het museum, waarbij een rondleider objecten en verhalen letterlijk uitlicht. Nieuw dit jaar is de splitsing tussen tours voor volwassenen (op 12 en 28 dec en 3 jan) door de rondleiders en de speciale routes voor gezinnen met kinderen (alleen op 28 dec en 3 jan) onder leiding van de museum-educator.

“In de spotlights zie je details die je anders niet opvallen”, vertelt directeur Iris Nutma. Een kaartje voor de Spotlight Tour kunt u reserveren via www.museumjoure.nl of op de dag zelf kopen bij de kassa van het museum. De Spotlicht Tours beginnen met een kop warme chocolademelk of glühwein in ons sfeervolle museumcafé De Túnkeamer. Van daaruit start de tour, die tot ongeveer 18.30 duurt.

Tijdens de Spotlight Tour is ook de expositie over 100 jaar Spanninga te bewonderen.

 

Repair Café in Joure

Wat doe je met een cd speler die niet meer open wil? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. Woensdag 12 december van 10:00 – 12:00 uur en vrijdag 14 december van 19:00 – 21:00 uur bij Miks Welzijn aan de Brugstraat in Joure.

 

Grote boekverkoop

Lekker voordelig leesvoer inslaan voor de vakantie? Kom dan naar onze boekverkoop op woensdag 12 december bij de bibliotheken in Joure, Balk en Lemmer. Er is een grote verzameling boeken, tijdschriften en dvd’s afgeschreven die je vanaf woensdag 12 december voor een klein prijsje kunt aanschaffen. Kom lekker snuffelen tussen de vele kinderboeken, vind je favoriete hobby- of kookboek of schaf eindelijk die ene roman aan die je al zo lang wilde lezen.

Je betaalt €1,- per boek. Neemt u er drie in één keer mee dan kost je dat € 2,50. Kinderboeken zijn € 0,50 per stuk!

 

CoderDojo Lemmer

Vrijdag 14 december is er voor de eerste keer CoderDojo in bibliotheek Lemmer. CoderDojo is programmeren voor kinderen van 7 tot 17 jaar.

Op vrijdag 14 december is het thema kerst! De deelnemers leren op de Micro:bit sfeervolle kerstverlichting te programmeren.

Meedoen aan CoderDojo is voor iedereen tussen de 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je eerst te registreren en je daarna aan te melden. Ben je 13 jaar of ouder dan kan je dat zelf doen. Ben je 12 jaar of jonger dan moet één van je ouders je registreren. Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. Per CoderDojo zijn er maximaal 15 deelnemers.

Aanmelden kan via de agenda op www.bibliothekenmarenfean.nl

Culinaire Kuiertocht in Sint Nicolaasga
Landhotel IJsvogel organiseert in samenwerking met Eetboerderij Blaauwpleats, Brasserie AnderS en Galerie splinter & de vosch, een culinaire kuiertocht in Sint Nyk op de eerste drie zondagen van december. Maak een unieke winterwandeling en geniet onderweg van heerlijke gerechten in drie verschillende restaurants!
– Aanvang vanaf 10:30 uur bij Eetboerderij Blaauwpleats in Sint Nicolaasga
– Start wandeling naar Brasserie AnderS in Langweer
– Neem een kijkje in Galerie “Reinaerde” bij Splinter & de Vosch
– Vervolg wandeling naar Landhotel de IJsvogel te Legemeer
– Terug naar het startpunt (lopend of per auto)
Meedoen kost €27,50 per persoon. Reserveren kan via info@landhoteldeijsvogel.nl