Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere maandag staat er een verse uitgaansagenda voor je klaar op de website van Radio Spannenburg. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl

Dit is de uitgaansagenda van 25 t/m 31 maart 2019.

 

Zomertijd muziekspektakel met Grytz en Grize
Om de zomertijd in te luiden organiseert Lust eten & Drinken in Oudemirdum op zondag 31 maart het zomermuziekspektakel met Grytz en Grize. En om de nieuwe borrel en cocktailkaart te presenteren zijn alle cocktails tijdens het optreden €5,50. De optredens van Grytz & Grize zijn energiek en veelzijdig. Vanaf 14:30 tot en met 17:30 uur.

 

Kinderkleding- en speelgoedbeurs
Ben je op zoek naar een nieuwe, hippe en vooral betaalbare outfit voor de kids? Er is tijdens Kinderkledingbeurs op zaterdag 30 maart in Joure weer ontzettend veel mooie, nieuwe en zo goed als nieuwe kleding te vinden. En ook nog eens voor hele leuke prijzen! Drie grote zalen vol kinderkleding, schoenen en speelgoed, afgewisseld met de SUPERSALE van (web-)shops die hun merkkleding mee zullen nemen.
Op het podium in de grote zaal gaat JoJo Kinderfeestjes een leuk doorlopend programma aanbieden voor de kinderen, zodat de ouders even de handen vrij hebben. Laat zoon- of dochterlief maar gerust achter bij Jo en haar hulptroepen, dan komt je kind na een tijdje met de mooiste knutselwerkjes bij je terug.
Ook is er voor de kinderen een gratis workshop Foamclay en kunnen ze (tegen een kleine vergoeding) een hip veertje in hun haar laten zetten.
De beurs is op zaterdag 30 maart van 13:00 tot en met 16:00 uur in ’t Haske in Joure en de toegang is gratis.

 

Opening “Kunst koeien parade”
Laat je vanaf zaterdag 30 maart verassen door de “KUNSTKOEIEN PARADE” aan de oevers van het Tjeukemeer. Levensgrote kunstkoeien versieren het landschap. Een ontspannen beleving langs deze bijzondere koeien.
Een heerlijke wandeling langs de oevers van het Tjeukemeer in het gezelschap van levens grote kunst koeien. Ook is er op het bedrijf een levens grote koe die nog gemolken moet worden.
Elke koe heeft zijn eigen eigenaardigheid en bijzonderheid. Niet alle koeien hebben al een naam en daarom kun je meedoen met een foto en namenwedstrijd. De mooiste namen met foto worden beloond met een koeknuffel-activiteit.

 

Rode Loper Lente Show
Proef het voorjaar op zaterdagmiddag 30 maart met de Rode Loper Lente Show in het midden van de Mid in Joure (tussen de beide torens). Deelnemende winkels presenteren de nieuwste voorjaar- en zomertrends. Mis het niet in het midden van de Mid.
Tal van Jouster winkeliers geven vanaf 14:30 uur dan acte de présence op de rode loper. Dat varieert van de nieuwste Women’s en Men Fashion, kinderkleding, schoenenmode, sieraden en bloemsierkunst.
Traditiegetrouw is de Rode Loper Show altijd op de laatste zondag in september, echter vanwege de populariteit van deze show mag een Lente Rode Loper Show niet ontbreken vindt de Jouster middenstand.

 

Lezing: Bajesverhalen over kwetsbaarheid en afhankelijkheid
De vrijwilligers van Iepen Doar in Joure organiseren in de wintermaanden op diverse woensdagmiddagen lezingen voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, historie en natuur.
Woensdag 27 maart is er van 14:00 – 16:00 uur de lezing: Bajesverhalen over kwetsbaarheid en afhankelijkheid door Henk Dillerop.
Henk Dillerop ‘leeft’ al ruim veertig jaar tussen moordenaars, overvallers, verkrachters, fraudeurs en brandstichters. De eerste 26 jaar als rechercheur en baas van de inlichtingendienst en daarna als gevangenisdirecteur. Hij is
echter ook dichter en beeldend kunstenaar en deze twee bijzondere werelden komen samen in zijn verhaal.
De lezing wordt even onderbroken voor een gezellige pauze met een kopje koffie of thee. De entree is €5,- inclusief consumptie en wordt gehouden bij Miks Welzijn aan de Brugstraat in Joure.