De gesellige sneontemoarn

Een radioprogramma van Anne de Jong met afwisselende items. Twee uur gezellige muziekonderdelen zoals kwartover en kwartvoor en humor

Om half elf live via de telefoon of in de studio het actuele weerbericht: het vooruitzicht op de komende week en een terugblik van de afgelopen week met Jan-Lolke van Ommen uit Joure.  http://www.meteo-joure.t83.net/
Aansluitend drie Duitse liedjes.

De derde zaterdag van de maand om half tien een receptenrubriek met Joke Halma. Zij neemt een recept met u door. Rond half tien een dubbele cappuccino. Mocht u als luisteraar ideeën hebben voor de keuze hiervan, dan zijn die altijd welkom via e-mail .  (adj14@kpnmail.nl ).

Tegen 11 uur een top 3 uit het verleden. Mocht je een favoriete top 3 hebben geef het dan door via eerder genoemd e-mail adres

De muziek bestaat uit Nederlands, Engels, Duits, Fries en wat er meer is, suggesties zijn welkom. Bijvoorbeeld uw herinnering aan bepaald stukje muziek.

Recept van de maand: Juni.

Voor 4 pers  hoofdgerecht         bereiding30 min

1 kg prei

2 el olijfolie

2 teentjes knoflook,

fijngehakt

200 ml tuinkruidenbouillon

2 handappels(bijv. jonagold)

in dunne partjes

2 el crème fraiche

1-2 el grove mosterd.

 

Bereiding

  1. snijd de prei in schuine stukken van 5 cm

verhit in een hapjes pan de olijfolie

bak de prei met de knoflook 3 min .

voeg de bouilon toe en breng aan de kook.

  1. stoof de prei 5 min afgedekt.

voeg de appels toe en stoof nog 2 min .

schep de prei en appel uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Laat het kookvocht met de crème fraiche tot sausdikte inkoken .

schep de mosterd erdoor.

  1. schep de saus over de prei en appel en bestrooi met peper naar smaak. Lekker met een vegetarisch burger en gekookte aardapelen

 

Eet smakelijk

Kits tip

Snijd de prei in dunne ringen en stoof 2 min langer voor een zachtere smaak gebruik wat extra melk om de mosterd wat af te zwakken en wat meer appel  om het gerecht wat zoeter te maken.