De gesellige sneontemoarn

Een radioprogramma van Anne de Jong met afwisselende items. Twee uur gezellige muziekonderdelen zoals kwartover en kwartvoor en humor

Om half elf live via de telefoon of in de studio het actuele weerbericht: het vooruitzicht op de komende week en een terugblik van de afgelopen week met Jan-Lolke van Ommen uit Joure.  http://www.meteo-joure.t83.net/
Aansluitend drie Duitse liedjes.

De derde zaterdag van de maand om half tien een receptenrubriek met Joke Halma. Zij neemt een recept met u door. Rond half tien een dubbele cappuccino. Mocht u als luisteraar ideeën hebben voor de keuze hiervan, dan zijn die altijd welkom via e-mail .  (adj14@kpnmail.nl ).

Tegen 11 uur een top 3 uit het verleden. Mocht je een favoriete top 3 hebben geef het dan door via eerder genoemd e-mail adres

De muziek bestaat uit Nederlands, Engels, Duits, Fries en wat er meer is, suggesties zijn welkom. Bijvoorbeeld uw herinnering aan bepaald stukje muziek.

Recept van de maand: Oktober

Hoofd gerecht voor 4 personen

Gebakken makreel met rode kool en culinaire krieltjes.

Wat heb je nodig.

4 verse makreelfilets                           50 g rozijnen

500 g culinaire krieltjes                      20 g dille

2 tenen knoflook gepeld                    200 g crème fraiche

10 g tijm                                                1 biologische citroen

1/2 rode kool                                        ovenschaal

2 peren                                                  olijfolie

5 el rode balsamicoazijn                    zout en peper

1 tl suiker                                              keuken papier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. verdeel de krieltjes samen met de tenen

knoflook en de takjes tijm  over de oven schaal. Besprenkel met olijfolie en peper en zout . rooster 30 min in de oven.

Snij de rodekool  in reepjes ,schil de peren ,verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 2 cm. Laat de rodekool 20 min stoven op laag vuur met de balsamicoazijn,suiker en 200 ml water. Laat het deksel op de pan voeg na 10 min stoven de blokjes peer en rozijnen toe. Hak de dille fijn en meng met de crème fraiche. Snij de citroen in parten.

Dep de markreelfilets droog met keuken papieren bestrooi met peper en zout.

Verhit wat  olie in koeken pan en bak de filets 4 min .keer halverwege om.

Serveer de makreel met rode kool, geroosterde krieltjes met een eetlepel ceme fraiche en een partje citroen

Eet smakelijk