De gesellige sneontemoarn

Een radioprogramma van Anne de Jong met afwisselende items. Twee uur gezellige muziekonderdelen zoals kwartover en kwartvoor en humor

Om half elf live via de telefoon of in de studio het actuele weerbericht: het vooruitzicht op de komende week en een terugblik van de afgelopen week met Jan-Lolke van Ommen uit Joure.  http://www.meteo-joure.t83.net/
Aansluitend drie Duitse liedjes.

De derde zaterdag van de maand om half tien een receptenrubriek met Joke Halma. Zij neemt een recept met u door. Rond half tien een dubbele cappuccino. Mocht u als luisteraar ideeën hebben voor de keuze hiervan, dan zijn die altijd welkom via e-mail .  (adj14@kpnmail.nl ).

Tegen 11 uur een top 3 uit het verleden. Mocht je een favoriete top 3 hebben geef het dan door via eerder genoemd e-mail adres

De muziek bestaat uit Nederlands, Engels, Duits, Fries en wat er meer is, suggesties zijn welkom. Bijvoorbeeld uw herinnering aan bepaald stukje muziek.

Recept van de maand: April.

Fruitige spinaziestamppot met abrikoos en magere rookworst

 

Voor 4 pers  hoofdgerecht         bereiding30 min

1 rookworst extra magere XXL 375 gram

1 ½ kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken

1 groentebouillonblokjes

2 zakken gewassen spinazie (a 400gr)

3 el milde grove mosterd

75 gr gewelde abrikozen in reepjes

4 el bieslook, fijngehakt

pureestamper.

 

Bereiding

Kook aardappelen met het bouillonblokje in 20 min gaar.

verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking .

giet de aardappelen af vang het kookvocht op stamp de aardappelen fijn.

zet de pan terug op het vuur en voeg de spinazie in porties toe.

Laat de spinazie al  omscheppend slinken alvorens de volgende portie toe te voegen voeg zo veel kookvocht toe totdat er een smeuïge stamppot ontstaat.

schep de mosterd , reepjes abrikoos en bieslook erdoor, breng de stamppot  op smaak met peper.

snijd de rookworst in schuine plakken schep de stamppot op 4 borden en leg de  rookworst er bij.

Eet smakelijk