Natoerprogramma

Zondag 28 oktober nemen we afscheid van Goasse Hylkema. 18 jaar geleden was hij de eerste die een natuurprogramma maakte voor Radio gasterlân.

Goasse heeft ernstige gehoorproblemen wat hem dwingt te stoppen. Alle medewerkers aan het huidige programma zijn deze keer naar de studio gekomen om Goasse te bedanken voor zijn inzet.

Natoerprogramma (een uitzending over de natuur) wordt gemaakt door Bart v.d.Wal, eigenaar van de Teatertuin in Riis en hovenier. Het wordt elke vierde zondag van de maand uitgezonden.

In het programma wordt met een aantal natuurliefhebbers (Marten Wesselius en Tjepke v.d. Honing) contact gezocht om over hun waarnemingen en vorderingen te praten. Ook wordt Ype Albada gevraagd hoe het weer zich de komende tijd zal gedragen.

Vogelveerswam
veren met de vogelveerswam
nachtopname van de steenmarter

De diverse natuurmedewerkers maken ook regelmatig natuurfoto’s die kunt u zien op onze Facebook pagina. Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Tsjepke v d Honing.

De herhaling van het programma kunt u de week na uitzending terugluisteren via “uitzending gemist” en daarna klikken op “wisselprogramma’s”. Onderaan ziet u dan de datum van uitzending .

Vanaf zaterdag na uitzending kunt u het programma terugluisteren via de link onderaan deze pagina.

Uitzending Gemist