Balk Vooruit deelt geboortebomen uit

0
Rienk Visser met zoon Melle

Geboortebomen door Balk Vooruit uitgereikt.

Afgelopen weekend kregen maar liefst 14 gezinnen uit Balk een geboorteboom van plaatselijke belang Balk Vooruit. Binnen het bestuur van plaatselijk belang Balk Vooruit was in oktober 2017 het plan ontstaan om de geboortebomen te herintroduceren. Het bestuur vindt dat het geven van een geboorteboom symbool staat voor Balk als gezonde en groene wereld waar de pasgeborene mag opgroeien en zich mag ontwikkelen.

Plaatselijk belang Balk Vooruit zocht hiervoor de samenwerking met GreenSales in Balk en daar was men meteen enthousiast, GreenSales ondersteunt de actie financieel. Samen is gekozen voor de appelboom. De kinderen kunnen later van hun eigen geboorteboom vruchten plukken. En ook de natuurlijke eigenschappen van de boom zijn bepalend geweest bij deze keuze. Zo zijn onder anderen de bijen erg gebaad bij het planten van appelbomen. Aan de boom zit tevens een jaar lang gratis lidmaatschap van plaatselijk belang Balk Vooruit gekoppeld.

Balk Vooruit wil deze traditie jaarlijkse terug laten komen.

Op de foto ontvangt Johan Geertsma uit handen van Ivar Klijnsma namens Balk Vooruit de geboorteboom. Johan en Catharina kregen in 2017 hun zoon Luuk.