Lemster Bokking 2018

0

Een monument hoeft niet groot te zijn om als mooiste te worden onderscheiden. Het gemaaltje in Oosterzee Buren aan de Tjukemar viel die eer te beurt. Dorpsbelang Oosterzee nam de prijs in ontvangst. De jury prees het bestuur voor de zorgvuldige restauratie. Vooral het feit dat het gebouwtje ten dienste van de bevolking staat, de deur geopend is en kleine beschadigingen meteen worden hersteld. Het gebouwtje wordt gebruikt als vogelkijkhut. De oude elektromoter die geen dienst meer doet is nog steeds aanwezig.

Het gemaaltje nam de strijd op met een ander klein gebouwtje: “Eintsje Fan e Daam”. Vorig jaar nog op de nominatie om te worden gesloopt, inmiddels gerestaureerd door de gemeente De Fryske Marren.

De Lemster Bokking is een tweejaarlijkse prijs. Vrijdagavond werd hij door burgemeester Fred Veenstra uitgereikt in de Hervormde kerk van Lemmer.