Nieuw college B&W voorgesteld

0
SAMSUNG CSC

“De Takomst Temjitte” Dat is de titel van het nieuwe coalitieakkord van De Fryske Marren.

Na het wegsturen van twee FNP wethouders moest er opnieuw onderhandeld worden over een akkoord. Onder leiding van Aucke van der Werff is er hard gewerkt om CDA, VVD, PvdA en Groen Links op een lijn te krijgen. Dat heeft geresulteerd in een fraai drukwerk waarin de hoofdlijnen van het komende beleid zijn vastgelegd. Volgens de coalitiepartijen is niet alles dichtgetimmerd, maar is er ruimte voor inbreng van alle partijen in de gemeenteraad.

Met het akkoord werden ook de twee nieuwe wethouders voorgesteld. Het zijn voor Groen Links Irona Groeneveld en voor de PvdA Roel de Jong.

Op de foto ontbreekt wethouder Frans Veltman. Naast de burgemeester staat de gemeentesecretaris Ditta Cazemier.