Radio Spannenburg presenteert BallonRadio tijdens Ballonfeesten

0
Ballonfeesten Joure
Foto: BallonRadio

Met oordopjes in of de autoradio aan, luisterden vroeger duizenden mensen op de Nutsbaan of langs de berm in de landerijen rond Joure naar BallonRadio. Want Oskar Radio de populaire lokale omroep uit die tijd, deed live verslag van de Friese Ballonfeesten. Zo konden al die mensen het ballonspektakel volgen. Eind 2007 stopte Oskar Radio & TV en zo kwam er ook een einde aan BallonRadio.

Maar nu 2019 komt BallonRadio weer in de lucht! Van woensdag 17 t/m zaterdag 20 juli doet BallonRadio 4 dagen lang van 18.00 tot 21.00 uur, verslag van de Friese Ballonfeesten in Joure. BallonRadio is te beluisteren op Radio Spannenburg. 

“Oud-medewerkers van BallonRadio van toen werken voor deze gelegenheid samen met de vrijwilligers van Radio Spannenburg, de huidige lokale omroep van de gemeente De Fryske Marren”, vertelt oud-Oskariaan Will Vandersloot. “Herman Kleinsmit van de Friese Ballonfeesten wilde graag BallonRadio weer laten uitzenden met de Ballonfeesten. Ook Siebren Hoekstra voorzitter van Radio Spannenburg was enthousiast over het idee”, vertelt Will. “Ik benaderde meer oud-medewerkers van toen en niemand hoefde er lang over na te denken, iedereen heeft er zin in om mee te doen! Momenteel wordt er hard gewerkt om productie en redactie vorm te geven. Diverse technici zijn druk bezig om stabiele verbindingen naar de studio in Balk te testen”, legt Will uit.

De uitzendingen van BallonRadio zijn van 17 juli t/m 20 juli te volgen via de frequenties van Radio Spannenburg: 96.4 FM in de ether, op de kabel 104.1 FM en ook online via www.radiospannenburg.nl. De live-uitzendingen vanaf de Nutsbaan in Joure beginnen om 18:00 uur. “De Friese Ballonfeesten duren 5 dagen, maar we kiezen dit jaar om eerst 4 avonden verslag te doen van dit ballonspektakel”, licht Will toe.

Het team van presentatoren, redacteuren en technici zijn tijdens het Ballonfeesten live te volgen in de mobiele ‘studio’ op de Nutsbaan. De uitzending begint elke avond om 18.00 uur met een uurtje verzoekplaten in het programma Cocktail. Dit uur wordt gepresenteerd door de broers Johan en Albert Brouwer uit Joure. Aanvragen voor een verzoekplaatje kunnen gestuurd worden naar verzoekplaat@radiospannenburg.nl.

Woensdags t/m zaterdags van 19.00 uur tot 21.00 uur doet een team van presentatoren, waaronder Renze Lolkema, Wiebe Krist, Hans Eisma, Douwe van der Kooij, Anne de Boer, Will Vandersloot en Erica Krikke, verslag van het opstijgen van de heteluchtballons, interviews met de ballonvaarders, het weerbericht, actualiteiten met gasten en bekende Friezen, live-optredens en ander ballonnieuws. Natuurlijk is er ook veel muziek te beluisteren tijdens de uitzendingen en er is een eigen BallonRadio jingle-pakket. “We draaien veel Happy Hits, muziek waar je vrolijk van wordt”, vertelt Will Vandersloot. “Onze insteek is om met BallonRadio een prachtige sfeerimpressie te geven van de 34ste editie van de Friese Ballonfeesten”! Berichten voor de redactie kunnen gestuurd worden naar ballonradio@radiospannenburg.nl.