Friesians at the Beach

0

Zelden waren er zoveel blije mensen bijeen op een guur en regenachtig strand als woensdagavond in Lemmer. De beste friese paarden uit de wijde omgeving waren samen gekomen om hun talent in vele disciplines te tonen. Het was de eerste keer “Friesians@the Beach”, maar als het aan de toeschouwers ligt wordt dit een langjarige traditie.

Het zwarte goud van Friesland werd ingezet voor de sjees, voor de arrenslee, voor de wagen, onder het zadel en ongezadeld. Spectaculair was ook het optreden van Anne Okkema. Na een race tussen twee tweespannen voor de wagen toverde hij de tweespannen om tot een vierspan, waarmee hij een demonstratie gaf over het strand en in het water.

Als slotstuk nam Rintje Ritsma op de crossmotor het op tegen dit vierspan. Rintje verloor.

Het strand was daarna in een paar minuten weer verlaten, want het weer was inmiddels uitgesproken slecht geworden. Een paar vrijwilligers ruimden nog de laatste paardenvijgen op. Als de zon weer terugkomt kunnen de badgasten weer op een schoon strand liggen.