Radio Spannenburg binnenkort niet meer via de analoge kabel te ontvangen

0

Vanaf donderdag 29 april is Radio Spannenburg niet meer te ontvangen via de analoge kabel in De Fryske Marren. Het betreft hier de kabelfrequentie 104.1 FM. Reden voor uitschakeling is dat kabelexploitant Ziggo in wil zetten op het aanbieden van sneller internet en daarvoor extra bandbreedte nodig heeft. Door het stopzetten van analoge televisie én radio kan Ziggo dit mogelijk maken. Dit is een landelijk project van de kabelaar en is dus niet specifiek gericht op het uitzendgebied van Radio Spannenburg.

De uitschakeling betekent dat luisteraars die in de woon- of slaapkamer nog analoog naar de radio luisteren, op zoek moeten naar alternatieven. Radio Spannenburg biedt haar luisteraars verschillende opties om de radiozender vanaf donderdag 29 april te kunnen blijven luisteren.

Via de FM-ether
Radio Spannenburg is te ontvangen op 96.4 FM op alle draagbare radio’s met een standaard telescoopantenne, wekkerradio’s en natuurlijk in de auto. Het aansluiten van een FM-antenne in de bestaande kabelradio is voldoende om Radio Spannenburg weer te kunnen ontvangen. Klanten van Ziggo kunnen een gratis FM-antenne bestellen in de webshop van Ziggo.
Het ontvangstgebied van de etherzender 96.4 FM loopt van Sint-Nicolaasga tot Stavoren en van Lemmer tot voorbij Workum. Radio Spannenburg is momenteel bezig om een extra FM-frequentie voor de regio Joure te realiseren. Daar laat de ontvangst nog te wensen over en adviseren wij luisteraars om de komende periode via internet op Radio Spannenburg af te stemmen.

Internet
Via onze website www.radiospannenburg.nl is gemakkelijk de livestream van Radio Spannenburg te beluisteren. Daarnaast is Radio Spannenburg ook te vinden in de zenderlijsten van vele merken en types internetradio’s, homespeakers en via TuneIn. Deze laatste dienst maakt het ook mogelijk om via een Android-app of iPhone/iPad-app naar Radio Spannenburg te luisteren. Daarnaast kan TuneIn gekoppeld worden met ChromeCast van Google. Via de TuneIn-app is het dan mogelijk om Radio Spannenburg op radio- en televisietoestellen af te spelen.

Bluetoothspeakers & Soundbars
Via een bluetoothspeaker of soundbar kan eenvoudig het geluid van de telefoon doorgeschakeld worden naar deze apparaten. Zo kunnen luisteraars in hoge kwaliteit naar de programma’s van Radio Spannenburg blijven luisteren wanneer zij de stream beluisteren op www.radiospannenburg.nl of de TuneIn-app.