Swim- en Sportfun op zon

0

Vrijdag 14 oktober 2022 is het verduurzamingsproject van Swim- en Sportfun in Joure officieel in gebruik genomen. Volgens de berekeningen kan het complex nu 85% op het gasgebruik verminderen. Er zijn 2.100 zonnepanelen geïnstalleerd op en rond de gebouwen. Verwarming gebeurt nu met twee warmtepompen.

Wethouder Irona Groeneveld en directeur Dietha Paauw staken symbolisch de stekker in het stopcontact. Volgens de wethouder was de huidige ontwikkeling van de energieprijzen niet voorzien, maar het komt natuurlijk wel heel goed uit. De prijs van een kaartje kan nu beheersbaar blijven Volgens mevrouw Paauw gaat het zwembad de temperatuur van het water niet verlagen.

Mevrouw Groeneveld hoopt dat dit project als voorbeeld kan dienen voor meer verduurzamingsprojecten in De Fryske Marren.