Frisse start met nieuwsjaarduiken in water van 7 graden

0
Foto: Waterland van Friesland

Ondanks de zachte temperaturen van deze dagen blijven de nieuwsjaarduiken een frisse bedoening. Het water in het IJsselmeer is momenteel 7 graden. Deelnemers van de duiken zullen dan ook traditioneel even door moeten bijten, toch zal de editie van 2024 niet extreem zwaar worden. De watertemperatuur is maar 1 graad lager dan de lucht. Wel staat er vandaag een stevige wind uit het zuidwesten wat het voor het gevoel kouder maakt.

Nieuwjaarsduik Lemmer
Verfrissend het nieuwe jaar beginnen, dat kan tijdens de Nieuwjaarsduik Lemmer. Vanmiddag organiseert Beachclub Lemmer in nauwe samenwerking met Reddingsbrigade Lemmer deze traditionele duik in het IJsselmeer water.
Het is de bedoeling dat de deelnemers in zwembroek, badpak of bikini om 13.00 uur vanaf het strand het water in gaan. Daarbij zijn jong en oud welkom. Anderen kijken dik ingepakt al huiverend toe. De echte bikkels trotseren daarentegen de vaak zeer kille wind en het ijskoude water.
Na de tijd kunnen de nieuwjaarsduikers kunnen trots zijn op hun prestatie. Samen komen ze weer bij van de ontbering in de warme atmosfeer van de Beachclub met snert en warme chocolademelk.
Beachclub Lemmer is open vanaf 11.00 uur. De inschrijving start om 12.00 uur. Omkleden kan bij zwembad Ny Sudersé. Ook een warme douche na de duik is daar mogelijk.

Nieuwjaarsduik Oudega (SWF)
De duik begint om 15:00 uur bij De Bearshoeke. Na de duik ben je van harte welkom op de gezellige nieuwjaarsborrel in It Joo te Oudega-swf, waar DJ FOEKE voor livemuziek zorgt. Voor de kinderen is er een speciale speelruimte in de sportzaal. Nodig je vrienden en familie uit om samen op een frisse en gezellige manier het nieuwe jaar in te luiden. Het wordt een feestelijke start van het jaar!

Nieuwjaarsduik Skipsleat
Op het strandje Skipsleat aan de Koarte Ekers is de Nieuwjaarsduik van Joure. Deze is in samenwerking met SGHA Waterpolovereniging en ten behoeve van het goede doel.
Je wordt straks om 12.00 uur van harte uitgenodigd voor een spetterende duik. Na afloop kun je genieten van warme chocolademelk, berenburg of snert om je afgekoelde lichaam weer op te warmen. Voor het omkleden en afdrogen kun je terecht in het clubhuis van de Scoutinggroep.

Nieuwjaarduik Hindeloopen
De nieuwjaarsduik in Hindeloopen, met de aftrap om 14:00 uur. Na de verfrissende duik word je van harte uitgenodigd voor een gezellige nieuwjaarsborrel in Café de Boekanier, waar FeestDJ Maarten zorgt voor de feestelijke sfeer. Een sprankelende start van het nieuwe jaar vol plezier en gezelligheid!

Nieuwjaarsduik Heeg
De Nieuwjaarsduik in Heeg is aan de Pharshoeke bij de Watersportvereniging. Opgeven kan ter plaatse vanaf 15.30 uur. Om 16.00 uur spoel je al het bier, champagne en zorgen van 2023 van je af en kom je weer geheel opgefrist het water uit. Daarna kun je in ‘t Sylhûs opwarmen onder de warme douche en bijpraten met een lekker kopje warme soep of chocomel of nieuwjaarsborrel. Deelname is gratis!