Fix’ers maken tientallen huizen in één klap energiezuinig

0
Foto: Duorsum BMR

Dit weekend zijn heel wat huizen in Bakhuizen, Mirns en Rijs een stukje energiezuiniger geworden dankzij de inzet van vrijwilligers in de drie dorpen in Gaasterland. De projectgroep Duorsum BMR heeft na aanleiding van een enquête de wensen en behoeften van inwoners geïnventariseerd. Er bleek in het najaar veel interesse te zijn voor energie besparen, verduurzamen en persoonlijk advies.

Onder de naam ‘Fix-actie’ gingen leden van verenigingen zoals Euphonia en Blaasorkest De Snippefangers in duo’s langs de aangemelde adressen om energiebesparende klusjes uit te voeren om zo geld op te halen voor hun verenigingskassen. Een geslaagde actie, want er zijn al 77 woningen ‘gefixt’. Zo is er veel radiatorfolie geplakt, gloeilampen zijn vervangen door ledlampen en de nodige tochtstrippen zijn geplakt.

In totaal deden er veertien duo’s mee en aanstaande zaterdag worden de resterende adressen in de drie dorpen bezocht.