Storm Isha heeft zware windstoten voor IJsselmeerkust in petto

0
Foto: Radio Spannenburg, Ronald van der Pol

Storm Isha is onderweg naar Nederland. Er kunnen vanaf zondagavond windstoten voor komen van 90 tot 100 kilometer per uur. De hardste windstoten voor de regio De Fryske Marren zijn weggelegd voor de IJsselmeerkust en zullen plaatsvinden in de tweede helft van de nacht van zondag op maandag.

Het KNMI heeft voor de zuidwesterstorm code geel afgegeven in het IJsselmeergebied en de provincie Fryslân. De harde wind kan vooral hinder opleveren in de vroege spits op maandagochtend. Verkeer richting Noord-Holland kan op de Afsluitdijk windstoten van 110 kilometer per uur tegemoet rijden. Dit gaat gepaard met diverse buien.

Tijdens de ochtendspits begint de wind af te nemen. Halverwege de ochtend is de wind vrij krachtig tot krachtig met windstoten van 70-75 kilometer per uur. Met het afnemen van de wind trekken ook de buien weg. Er zijn droge perioden en soms breekt de zon even door. Lokaal kan nog een bui ontstaan.

Met een krachtige wind is het maandagmiddag nog steeds onstuimig, maar het waait lang niet meer zo hard als in de vroege ochtend. Met 10 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Het is vaak droog met wolkenvelden en zonnige perioden. Lokaal kan een bui ontstaan.