Tjitske Wiebenga sit ‘fol fan it waar’

0
Tjitske Wiebenga (Foto: Radio Spannenburg, Douwe van der Kooij)

Sinds anderhalf jaar is weerliefhebster Tjitske Wiebenga uit Heerenveen één van de nieuwe, vaste weergezichten van Omrop Fryslân. Na het overlijden van Piet Paulusma moest de regionale omroep op zoek naar nieuwe weerpresentatoren en Tjitske werd daar onder andere voor benaderd.
Net als Piet Paulusma is Tjitske vanuit de liefde voor het weer actief geworden in de meteorologie. “Doe’t ik lyts wie en it wie min waar, siet ik foar it raam om te sjen wat der barde yn de loft”.

In deze aflevering van De Koarte Bydrage komt Douwe van der Kooij in aanraking met de wondere wereld van de weersvoorspellingen. Hoe maak je die en welke kennis heb je daarvoor nodig?

De Koarte Bydrage is een wekelijkse rubriek in het programma De Gesellige Sneontemoarn en brengt op nieuwsgierige en muzikale wijze achtergronden uit Heerenveen. Maker van deze reportages is journalist Douwe van der Kooij.