Lichtprojecties in Sloten betoveren stad in het donker

0
Winterljocht in Sloten (Foto: Radio Spannenburg)

Met Winterljocht brengen lichtkunstenaars Karina Kroft en Remko Smid een bijzondere beleving in de donkere wintermaanden. Dat doen ze door met hun projecties gebouwen om te toveren tot plekken waar verhalen worden verteld in woord of in beeld. Een gedicht op een kale muur, een mooi citaat op een monument, een gevel dat filmdoek wordt.

De kunstenaars namen Radio Spannenburg mee op een rondleiding langs de installaties en vertelden over het ontstaan van dit project:

Na de start in Harlingen is Winterljocht tot en met 25 februari te zien in Sloten. De lichtprojecties zijn elke avond te zien vanaf een half uur na zonsondergang tot 22:00 uur en zijn een mix van verschillende vormen, filmpjes, animaties, gedichten en citaten. De route leidt langs onverwachte plekken en laat de plaatselijke bezoeker met een nieuwe blik kijken naar wat hij zo goed kent en de toerist kennis maken met de schoonheid van die plek. De projecties zijn gratis te bezichtigen.