Storm op komst: code oranje voor IJsselmeergebied en Friesland

0
Foto: Radio Spannenburg, Ronald van der Pol

Vanaf de avondspits wordt het zeer onstuimig door storm Louis met aan de kust kans op storm. Het KNMI meldt dat er zeer zware windstoten van 90-110 km/uur kunnen voorkomen. Langs het IJsselmeer en tijdens buien kunnen de windstoten nog wat hoger uitpakken, mogelijk tot 120 km/uur.

Eerder gaf het KNMI nog code geel af vanwege de komst van storm Louis. Aan het einde van de middag is dit aangepast naar code oranje. “Door de storm kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen,” zo meldt het weerinstituut.

Code oranje geldt voor het IJsselmeergebied en Friesland op donderdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur.

De eerste buien trekken aan het begin van de avond vanuit het zuiden het land binnen. De buien kunnen pittig uitpakken met soms veel regen in een korte tijd en ook onweer.

In de nacht naar vrijdag neemt van het westen uit de wind geleidelijk in kracht af.