Van een après-ski feest tot vogeltaarten maken: dit kun je deze week doen

0
(Foto: Eurospoor)

Iedere maandag staat er een nieuwe uitgaansagenda voor je klaar op de website van Radio Spannenburg. Er valt van alles te beleven in de regio! Heb je zelf een evenement die je graag wilt delen met de bezoekers en luisteraars van Radio Spannenburg? Stuur dan een e-mail naar info@radiospannenburg.nl

Evenementen

Modeltreinbeurs
Op zaterdag 2 maart vindt de modeltreinbeurs in Joure plaats in ’t Haske in Joure. De beurs is een begrip en bestaat al meer dan 20 jaar. Door de Coronacrisis bloeide de modelspoorhobby weer wat op en de belangstelling staat nog steeds op een iets hoger plan. Voor de beurs worden een paar honderd bezoekers verwacht. Het zou een leugen zijn om te zeggen dat modelspoor een goedkope hobby is en daarom is de belangstelling voor gebruikte treinen en toebehoren in deze tijden groot. Gebruikte spullen zijn, mits goed onderhouden, net zo goed als nieuw maar een heel stuk minder duur.
Er zal een aanbod zijn van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen.
De zaal is geopend van 09:45 – 14:15 uur. De toegang is €3,30 voor volwassenen en €1,40 voor kinderen.

Muziek

(Foto: Ludique)

NUT Gaasterlân Sleat: Ludique
De muziek van Robert Long prachtig vertolkt door Ludique. Gerald Drent en Martijn Mulders vormen samen LUDIQUE! en gingen voor hun nieuwe muziektheater- voorstelling LevensLONG een bijzondere samenwerking aan met de weduwnaar van Robert Long. Vijftien jaar na het overlijden van Robert Long kregen deze twee jonge en bevlogen theatermakers namelijk toestemming om de schatkamer met het volledige oeuvre van Robert Long opnieuw tot leven te wekken. Deze avond vertellen ze persoonlijke anekdotes en verbinden zo hun eigen verhaal met de muziek en tijdloze teksten van Long. Hun prachtig geschoolde stemmen nemen u mee in een intieme voorstelling waarbij de kracht van de muziek en de liefde in alle talen weerklinken. Puur en persoonlijk, op hun eigentijdse manier van theater maken.
Zondag 2 maart van 15:30 – 17:30 uur in De Treemter in Balk. Kaarten zijn te bestellen op www.nutgaasterlan-sleat.nl

Septemberpop Après-ski
Op zaterdag 2 maart organiseert het team rondom Septemberpop de Apres-ski editie in de feesttent op het evenemententerrein de Stêdspolle! En vergeet de dress code niet. Kleed je in de sfeer van de Oostenrijk, Oktoberfest en wintersport, voor een gezellig muziekfeest in een volledig Apres-ski thema! Line-up: Cool Down Café, Dan Daniels, Piraten Power Hour, Otto Wonderbar, de Kroegtijgers. De avond begint om 20:00 uur en tickets zijn voor €20,- te koop via www.septemberpop.nl

Wâldseiner Woodstock Party
De feestcommissie van het MFC, Dorpshuis “De Driuwpôlle”, heeft weer een stapavond voor jullie bedacht. Dit keer wordt de Pôllezaal omgetoverd tot een echt Woodstock Party.
Verkleden is niet verplicht, wel leuk. Zaterdag 2 maart vanaf 19:00 uur. Entree is €5,-

Super Fuif
De Brekken in Lemmer organiseert op vrijdag 1 maart de Super Fuif. Optredens zijn er van Heavy P, de Doelleazen, Curvalicious Diamond en er is André Hazes Tribute.
Tickets verkrijgbaar bij de bar voor €12,50

Workshops & Excursies

(Foto: Bezoekerscentrum Mar en Klif)

Workshop vogeltaart maken
De workshop vogeltaart maken bestaat uit het opmaken van een grote ronde vogeltaart met allerhande noten, zaden en meer.
De taart wordt geplaatst op een onderbord en na afloop krijgt iedereen de vogeltaart mee in een taartdoos. Daarnaast ontvangt elke deelnemer ook nog een zestal cupcakes om op te spuiten met vet. De Tuinbakkerij verzorgt alle materialen en hoopt samen met de deelnemers op creativiteit en gezelligheid.
De workshop is bij Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum op zaterdag 2 maart. Kosten: 30,- p.p. inclusief koffie/thee en materialen zoals: noten, zaden, vet, taartbodem, onderbord en een taartdoos. Opgave gaat via www.nationaallandschap.frl

Bomen herkennen in de winter
Zondag 3 maart organiseert de IVN Súdwesthoeke de excursie: Bomen herkennen in de winter. De start is om 14:00 bij Hotel Jans in Rijs. Einde ca. 16.00 uur. De gids is Sytse Bouwhuis. Informatie en opgave via sytsebouwhuis@gmail.com
Tijdens de excursie sta je stil bij de schoonheid en de winterkenmerken van o.a. monumentale bomen op
particuliere terreinen.