Dokkumer gasten van The Seasons winnen Battle Of The Bands in Sint Nicolaasga

0
The Seasons (Foto: Radio Spannenburg, Henk Jansen)

Na een afwezigheid van enkele jaren werd zaterdag door CVK It Toanhûs weer The Battle of the Bands georganiseerd. Zeven bands en hun fans waren naar het Zalencentrum in Sint Nicolaasga afgereisd om een mooie muzikale avond mee te maken.

Vanuit It Toanhûs streden vier bands uit Joure en één uit Lemmer om de winst. Om de spanning in het onbekende bij de ‘eigen’ vijf bands aan te wakkeren, werden twee bands van muziekschool Opus3 uit Dokkum gevraagd om het deelnemersveld te complementeren. De afgelopen maanden werd er flink geoefend en nagedacht over de aankleding en presentatie door de bands. Voor sommigen was dit één van de eerste keren dat ze voor het echt op het podium stonden.

Battle of the bands in Sint Nicolaasga (Foto: Radio Spannenburg, Henk Jansen)

Aan het einde van de avond trok de driekoppige jury zich terug voor overleg. Daarbij kreeg ook het publiek de kans om hun stem uit te brengen.

Het publiek gaf de meeste stemmen aan de Lemster formatie Jipzz. Met een wervelende show en een strakke drummer wisten ze het publiek aan hun kant te krijgen en de bokaal mee naar huis te nemen.

De jury wist te vertellen dat er wat hun betreft één band bovenuit stak: The Seasons. “Een hoog niveau van muzikaliteit, balans, goede muziekkeus en een overtuigende zangeres” bracht de meeste punten in hun richting. Als prijs mogen ze gaan optreden in het programma Noardewyn van Omrop Fryslân. De Jouster bands Fiinyl (zonder zang) en Sonic Fortress werden respectievelijk tweede en derde.

Maandelijks worden luisteraars van Radio Spannenburg in het programma Even Wat Oars door Arjen Kiel op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen bij bands die spelen in de regio. Kiel is bandcoach bij It Toanhûs.