Handen uit de mouwen en ontdek de muziek van nieuwe talenten: dit kun je deze week doen

0
(Foto: Paddy's Day Off)

Iedere maandag staat er een nieuwe uitgaansagenda voor je klaar op de website van Radio Spannenburg. Er valt van alles te beleven in de regio! Heb je zelf een evenement die je graag wilt delen met de bezoekers en luisteraars van Radio Spannenburg? Stuur dan een e-mail naar info@radiospannenburg.nl

Paddy’s Day Off: Ierse & Schotse Folk
Paddy’s Day Off brengt een vrolijk muziekprogramma geïnspireerd door Ierse plaatsnamen. Via de Rocky Road to Dublin en de Bridge of Toome voert de muziek door plaatsen en landstreken met elk hun verhaal. Laat je inspireren voor hun repertoire met nummers van o.a. The Dubliners, The Pogues, Dougie MacLean en Dropkick Murphus. Reserveren: kultuertsjerkeharich@gmail.com voor het optreden op zondag 17 maart om 15:00 uur in de Kultuer Tsjerke Harich.

NLdoet: steek je handen uit de mouwen!
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer tijd voor NLdoet. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Op de website nldoet.nl is een compleet overzicht te vinden van alle klusjes die kunnen worden gedaan.
Zo willen ze in Terherne een moes- en kruidentuin gaan aanleggen die o.a. door de keukenploeg van De Buorkerij gebruikt kunnen worden.
In Ouwsterhaule kan het Nationaal Openbaar Vervoer museum een schoonmaakbeurt krijgen.
De kaatsvereniging in Balk wil hun kantine pimpen. Een kantine die leeft met foto’s, vaandels en medailles en mooie kleuren is het doel voor komende zaterdag.
En het “zomerklaar maken van de ijsbaan” is een bijzondere klus in Sintjohannesga. Een klein onderhoud moet gebeuren zoals een likje verf op de kozijnen, schoonmaken van lampen, hekwerk en ander materiaal en opruimen van palen. Ook worden de machines nagekeken.

Blokslootpolder (Foto: Rufus aan het water)

Natuurbeleving bij Rufus aan het Water
Verken de prachtige natuur tussen de Langweerder Wielen en het Sneekermeer, oftewel de Blokslootpolder. Dit kan op zondag 17 maart. Tijdens een wandeling hoef je geen uitgebreide verhalen te verwachten over planten en dieren, maar kun je genieten van de rust van het Sneekermeer en de vele vogels die hier te zien zijn.
Vooraf wordt om 12:30 uur een lunch geserveerd om het nog aangenamer te maken! Na de wandeling staat er taartje te wachten voor de liefhebber. Aanmelden voor de wandeling en lunch kan op www.rufus.nl

Het HQ van 8501Indie is een intieme locatie waar muzikanten en publiek samenkomen (Foto: 8501Indie)

Voorronde singer-songwriter Kleine Prijs van Fryslân
Op vrijdag 15 maart worden muziekliefhebbers uit Joure en omstreken uitgenodigd voor een bijzondere avond vol muzikale ontdekkingen. De Kleine Prijs van Fryslân presenteert de eerste voorronde singer-songwriter, waarbij een selectie van opkomende talenten het podium betreedt om hun kunst te delen met het publiek.
De voorronde singer-songwriter van de Kleine Prijs van Fryslân vindt plaats op vrijdag 15 maart om 20:30 uur in de oefenstudio van 8501Indie aan de Edisonweg 7 in Joure. De avond is gratis toegankelijk voor het publiek.

Lezing Suzanna Jansen over ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’
Op woensdag 13 maart geeft Suzanna Jansen een lezing in de bibliotheek van Joure.
Schrijfster en verteller Suzanna Jansen werd bekend met haar boek Het pauperparadijs, dat inmiddels ruim 300.000 keer verkocht is en ook een gelijknamige theatervoorstelling kreeg. Jansen onderzoekt het verleden omdat ze het heden wil begrijpen.
In haar nieuwste boek, De omwenteling of de eeuw van de vrouw, beschrijft ze de positie van vrouwen sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd Suzanna Jansen haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder, haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. Daarnaast toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen.
Suzanna houdt in bibliotheek Joure een lezing over dit boek en er is ruime gelegenheid tot vragen stellen en gesprek. Ook kunnen in de pauze meegebrachte en ter plekke aangeschafte boeken gesigneerd worden.
Kaarten voor de lezing kunnen gereserveerd worden vanaf €10,- via www.bmf.nl De lezing begint om 19:30 uur.

(Foto: Crescendo Lemmer)

Voorjaarsconcert Crescendo Lemmer
Na het Winterconcert van afgelopen december, is Crescendo Lemmer op zondagmiddag 17 maart om 15:00 uur opnieuw te gast in het Papagenohuis in Lemmer met haar voorjaarsconcert. Dit keer samen met Popkoor That’s It uit Joure.
In 2019 was That’s It al eens te gast in Lemmer tijdens het Lemster Dickens Festijn. Nu brengen ze samen met Crescendo een afwisselende, bijzondere, gezellige, mooie middag! De muziek zal herkenbaar, vernieuwend en uitdagend zijn! Toegangskaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij Bruinsma, Kaas Noten Wijn aan de Vissersburen 62 of via www.crescendolemmer.nl

Fryske Krite De Jouwer: ‘De Himmelsters’
In de toneelvoorstelling ‘De Himmelsters’ van Fryske Krite De Jouwer zien we vier vrouwen, die op de afdeling Huishouding van een middelgrote onderwijsinstelling werken. Ze komen na de zomervakantie weer voor het eerst op het werk.
Normaal gesproken zijn zij met z’n vijven, maar één van hen, Anita, komt niet opdagen. Groot is de schrik, als blijkt dat Anita dood op het toilet zit. Wat is er gebeurd en wat moeten ze nu doen? En hoe kan het, dat niemand haar heeft gemist? Te zien in ’t Haske in Joure op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart om 20:00 uur. Kaarten zijn te reserveren op fryskekrite.nl en de toegang is gratis voor leden. De voorstelling kost anders €12,50 op vrijdag en voor de zaterdag €15,-.

Jild siket jild
Toneelgezelschap Warns speelt de voorstelling “Jild siket jild”. Met geld is alles te koop, zelfs vriendschap. Maar wat als alles lucht lijkt te zijn? Dan moet er een worden uitgestippeld in de hoop dat niemand er lucht van krijgst. Mar of iedereen daar even blij mee is? Dat is te zien in de voorstellingen op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in De Spylder, om 20:00 uur. Toegang is €8,50 en tot 12 jaar €5,-. Kaarten zijn te bestellen via www.despylder.nl