8501Indie geeft in Joure het startsein voor muziekwedstrijd Kleine Prijs van Fryslân

0
Dan and the Middle Men bij hun voorronde in 2023 in café ’t Hert in. Later werden ze winnaar in de categorie Bands. (Foto: Radio Spannenburg, Henk Jansen)

Op vrijdag 15 maart is de eerste voorronde in het ‘HQ’ van de Jouster muziekstichting 8501Indie. Drie acts in de categorie singer-songwriters zullen ten tonele verschijnen om de jury te overtuigen van hun kunnen. GraafLandgraaf, Myrthe van Stralen en Asilah gaan voor een plek in de finale later dit jaar, Friesland Pop is als overkoepelende organisatie altijd bezig talent een podium te bieden en hun te begeleiden in hun verdere ontwikkeling.

Zoals elk jaar reizen veel jeugdige Friese muzikanten naar Joure om zich te kwalificeren voor een volgende ronde of finale. Dit is de afgelopen jaren in verschillende genres gebeurt. Afgelopen jaar waren bands te aanschouwen in café ’t Hert, eerder was hiphop al eens neergestreken in Joure.

Het HQ van 8501Indie is een intieme locatie waar muzikanten en publiek samenkomen (Foto: 8501Indie)

De tweede voorronde voor singer-songwriter zal zaterdag 16 maart plaatsvinden in Sint-Annaparochie. De finale is later dit jaar. Het evenement bij 8501indie is gratis toegankelijk voor publiek.

Het radioprogramma Even Wat Oars volgt deze muziekcontest voor het vijfde jaar op rij. Ook de Hiphop- en Band-categorie komen in het voorjaar aan bod. Op de vrijdag 15 maart komen tussen 20:00 en 22:00 uur de muzikanten, jury en organisaties aan het woord op Radio Spannenburg.