Nieuwe Hotel Gaasterland moet trendy en duurzaam familiehotel worden

0
Het nieuw te bouwen Fletcher Hotel in Rijs (Foto: RuimteZaken)

In Rijs zal op de plek van het huidige Hotel Gaasterland een geheel nieuw hotel worden gebouwd. Dat heeft ontwikkelaar Dunavast bekendgemaakt.

Dunavast heeft recent de aankoop van het Hotel Gaasterland afgerond en zal op deze locatie het geheel nieuwe hotel laten bouwen. Het nieuwe hotel, met ruim 100 kamers, een restaurant en andere faciliteiten moet de uitstraling krijgen van een modern en duurzaam familiehotel.

Fletcher Hotels zal de huurder van het hotel zijn. Lokale ondernemers en inwoners van Rijs zijn positief over de plannen, gezien de toegevoegde toeristische waarde en de verwachte werkgelegenheid. Vooral de toename van het aantal hotelbedden wordt als positief gezien, omdat dit meer ruimte biedt voor toerisme en andere gerelateerde activiteiten.

‘Riis Foarút’ hoopt op een snelle realisatie van de plannen. Ze zien de komst van het nieuwe hotel als een verdere kwaliteitsimpuls en verbreding van het toeristisch aanbod in Gaasterland. De bouw start naar verwachting in 2025 en het hotel zal in de loop van 2026 openen.

Het nieuw te bouwen Fletcher Hotel in Rijs (Foto: Dunavast)