Lokale artiesten maken kans om door te breken op Brêgepop

0
(Foto: Brêgepop)

12 en 13 april is Scharsterbrug ‘the place to be’ voor muziekliefhebbers uit heel Nederland. Bekende artiesten zullen de weg richting het noorden weten te vinden om hun fans te bedienen op één van de negen podia van Brêgepop. Jan Smit en band, Danny Vera en Jannes zullen vrijdags op het podium staan. RONDÉ, Antoon, De Kast en De Hûnekop zullen zaterdag de boel op de kop zetten.

Dit is echter maar een greep uit de verscheidenheid aan artiesten die deze dagen acte de préseance zullen geven. Friese artiesten komen ook langs om een feestje te bouwen. De Suskes, Gaatze Bosma, Steyn Land, Pieter Sahieter, Doelleazen, Folgas, Vangrail, de lokale Flash Vinyl Show (met Radio Spannenburg’s eigen Sieds Wijnalda) en Earring Experience uit regio Joure.

(Foto: Brêgepop)

Talent-contest voor artiesten uit de regio

Vernieuwd is dit jaar het talentstage. In een speciaal deel van het festivalterrein krijgen talenten een podium om zich te tonen aan een groter publiek en er is een wedstrijdelement ingebouwd. Sonic Fortress (Toanhûs), Aftr All (8501indie), Amade, Braned, Johan & Friends en Groot Onderhoud doen buiten mededinging mee.

Er zijn echter een groot aantal artiesten die zich vrijdag kunnen kwalificeren voor een tweede optreden op de zaterdag. Mees Jonkman (uit Heerenveen), Levikta, Darksidewall (uit Wolvega), Sjorrie en de beppesizzers, Melissa Pander (uit Oudemirdum), Mauroos, Lionite (uit Leeuwarden), Crimping Iron (uit Joure) doen mee aan de talent-contest.

Initiatiefnemer van het talentstage Wiebe de Jong vindt het belangrijk dat ook beginnende lokale artiesten een kans moeten krijgen op een groter festival. Afgelopen jaar was hij een van de drijvende krachten achter Muziekcafé Joure. Ook hier waren het vooral beginnende lokale artiesten met eigen repertoire die hun vuurdoop kregen in het optreden voor een grotere menigte.

De afgelopen weken is er bij verschillende programma’s van Radio Spannenburg aandacht geschonken aan de artiesten welke gaan optreden bij BregePop-Festival.