Wisseling in CDA-fractie De Fryske Marren

0
Fokke Hoekstra (foto: CDA van De Fryske Marren)

Er komt een tijdelijke wisseling in de fractie van het CDA in De Fryske Marren. Het gaat om Fokke Hoekstra uit Boornzwaag. Hij neemt tijdelijk het stokje over van Theo Nota.

“De aanleiding is niet heel mooi. De heer Nota uit Sint Nicolaasga moet het tijdelijk kalmer aan doen. Uit respect naar Nota kan ik daar inhoudelijk verder niet op ingaan”, aldus fractievoorzitter Jan van Zanden tegenover Radio Spannenburg.

Van Zanden voorziet geen problemen voor het CDA, omdat er genoeg mensen op de lijst staan. “Gelukkig hadden wij snel een goede vervanger op het oog. Fokke Hoekstra willen wij daarom graag voordragen aan de raad. Hij was de eerstvolgende op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.”

Toen dit speelde heeft Jan van Zanden met Fokke Hoekstra contact gezocht. “Hij gaf bij mij aan dat hij deze rol graag wilde vervullen. Dat respecteer ik ook, want Fokke Hoekstra maakt ook al onderdeel uit van onze fractiebijeenkomsten. Dus hij is op de hoogte van de politieke agenda van deze gemeente. Qua informatie is hij voor tachtig procent op de hoogte.”