Oude bussen NOV museum weer opgepoetst voor ritjes door de regio

0
Een oldtimerbus van het Nationaal Openbaar Vervoer Museum (Foto: NOV Museum)

Van het ene naar het andere museum. Janny Oudhuis van het Nationaal Openbaar Museum in Ouwsterhaule heeft zin in het nieuwe seizoen.

“Op zaterdag 20 april maken we een hele nieuwe start. We gaan met een oldtimerbus via via naar Heerenveen. Daar bezoeken we het Museum Heerenveen. Daar is een tentoonstelling te zien en voor kinderen zijn er workshops. Ook zijn er schaalmodellen te zien.”

Tijdens de reis valt er in de bus weinig te vertellen. “Nou, die oude bus maakt behoorlijk wat lawaai”, lacht Janny. “Maar je moet gewoon naar buiten kijken. We maken er een leuke rit van. Zo krijg je de beleving hoe het was om in zo’n oude bus te zitten.”

De deuren in Ouwsterhaule zijn dit seizoen van woensdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 – 16:00 uur. Daarnaast hebben Janny en haar collega’s een nieuw project. “Dat heet ‘BUSterbaarlik.’ Muzikanten Folkert Wesseling en Adri de Boer geven in mei en augustus een voorstelling in één van de bussen van het museum. En we hebben ook weer bustochten door Gaasterland. Het blijft de moeite waard.”

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op novmuseum.nl