Muzikanten van Nij Talint spelen op voorjaarsconcert Excelsior: “Wij zijn helemaal enthousiast”

0
(Foto: Nij Talint Orkest)

Op zaterdag 13 april zal Muziek-en zangvereniging ‘Excelsior’ een voorjaarsconcert verzorgen onder leiding van Jelle Visser en Jan Andries Dijkstra. Het koor en harmonie brengt leuke, vlotte muziek waarin de musical centraal staat.

Daarnaast treden ook de muzikanten van Nij Talint op. Voorzitter Gea Lip van Excelsior ziet daar ontzettend naar uit. “Nij Talint is een landelijk initiatief van Annewiep Bloem en Guus Pieksma. Het is een project waarbij jong en oud bij muziek worden betrokken. Wil je leren trompetspelen, of saxofoon? Dan kan dat in dit project. Het maakt ook niet uit welke leeftijd je hebt. In maart zijn we hiermee gestart. We hebben tien enthousiaste mensen in ons team. Ze hebben zes keer gerepeteerd en laten zaterdag hun kunsten zien. De dirigent heeft twee nummers uitgekozen die ze ten gehore gaan brengen.”

Enthousiasme doorslaggevend

Dat de leden van Nij Talint maar zes weken de tijd hebben om de nummers in te studeren, maakt volgens Lip niet uit. “Je zult verstelt staan wat ze al kunnen.”
De leden bestaan uit een zeer gemixt gezelschap. “We hebben jonge mannen en vrouwen, iemand op leeftijd. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Je kunt vanaf het begin al meedoen. Denk aan het leren lezen van noten. Annewiep en Guus hebben de eerste les gedaan, de rest van de repetities heeft onze eigen dirigent Jelle Visser voor zijn rekening genomen.”
De mensen van het orkest vinden het ook wel spannend, maar het enthousiasme overheerst. “Vooral het samenspel is heel leuk. Wij worden er ook enthousiast van. We helpen ook bij tourbeurt bij de repetities.”

(Foto: Nij Talint Orkest)

Musicals en Spaans temperament

Naast het programma van Nij Talint biedt Excelsior ook een breed programma. De harmonie van Excelsior begint met een mars, gevolgd door muziek uit de musicals West Side Story en Jesus Christ Superstar. Daarnaast is er klezmermuziek en twee Spaanse stukken.
Lip: “Het koor komt met het stuk ‘Blij om je te horen’, dat is de titel van een nieuw lied van Jetse Bremer. Liedjesschrijver Ivo de Wijs heeft dat stuk geschreven voor alle koren in Nederland om te vieren dat de koren weer mogen zingen sinds de coronapandemie.”

Het voorjaarsconcert vindt plaats in De Hege Fonnen te Lemmer. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.45 uur. Kaartverkoop is op de avond zelf.