Trinitaskerk wil wereldtitel Bijbellezen heroveren van Apeldoorn

0
Wereldrecord Bijbellezen

De PKN-kerk in Heerenveen, Trinitas, doet deze week een poging om het wereldrecord aantal uren Bijbellezen te verbeteren. In 2016 was dit record ook in handen van de Heerenveners. Toen werd het record met 100 uren Bijbellezen behaald. Maar dat record werd in 2018-2019 met 10 uur verbeterd door de PKN-kerk in Apeldoorn.

Nu doet de PKB-kerk, na een vergeefse poging van de kerk in Gouda, een poging om dat wereldrecord weer terug te pakken. 

Voldoende vrijwillige bijbellezers

“Aan vrijwilligers is geen gebrek,” aldus John Verrijk van de organisatie. “Ongeveer 160 à 170 personen hebben zich reeds aangemeld in de leeftijd van 12 tot 98 jaar. Ook een groep verstandelijk gehandicapten doen mee en leden van de baptistenkerk Elim. Er is zelfs al een wachtlijst. Ook bij plotselinge uitval van deelnemers heeft de organisatie vervanging geregeld.”

Speciale cabine

Voor het voorlezen van de bijbel is een speciale cabine ontworpen en gebouwd. Deze cabine staat op wielen zodat het bij kerkdiensten gemakkelijk uit de kerkzaal kan worden gereden naar bijvoorbeeld het Grand café. Daar kan dan het Bijbellezen worden voortgezet.

Elke dag activiteiten

De organisatie heeft ervoor gezorgd dat er elke dag activiteiten zijn. Zo zijn er voor kinderen bordspelen, stadionspeaker Jouke de Vries komt langs, evenals sc Heerenveen-speler Che Nunnely, Syb van der Ploeg van de Kast en troubadour Adri de Boer.  

Eindpunt

Aanstaande zondag hoopt de kerk rond het middaguur het record te bereiken.