Groot feest op eerste avond Brêgepop

0

“It giet hartstikke bêst”, glundert Brêgepop-voorzitter Hessel Faber. Het is de eerste avond van de negende editie van het Brêgepop Festival in de landerijen bij Skarsterbrêge. De sfeer zit er bij de bezoekers goed in en dat is te vernemen aan de gemoedelijke sfeer van feestgangers die hun festivalseizoen gaan aftrappen op Fryske grûn.

“De meeste bezoekers waren al vroeg binnen” vertelt Faber. “Het weer heeft ons ook niet in de steek gelaten, dus wij zijn nu al zeer tevreden”.

Het festivalterrein van Brêgepop (foto: Radio Spannenburg, Lennard Jan Geerts)

Tiende editie al met potlood in de agenda

Het festival verwacht dit weekend in totaal zo’n 18.000 bezoekers, waarvan 10.000 op de zaterdagavond. Net als de vorige jaren zullen veel mensen ook twee dagen langskomen, waardoor het unieke aantal festivalgangers rond de 15.000 zal liggen. Faber: “Wij zijn ieder jaar gegroeid, en waarschijnlijk komt er dan ook een tiende editie. Het kriebelt. Maar of die editie groter wordt, dat weet ik niet. We bekijken dat per jaar.

Regeldruk?

Het Aaipop-festival in Nijland luidde onlangs nog de noodklok, vanwege de regeldruk waar festivals anno 2024 mee te maken hebben. Als 1 april-grap werd besloten om de stekker uit het festival te halen, maar dat bleek dus niet zo te zijn. De organisatie van Brêgepop herkent de uitdagingen in het oerwoud aan regels. “De regels worden steeds strenger, daar hebben wij ook mee te maken. Maar op dit moment kunnen wij dat nog wel behappen.”

De cocktailbar (foto: Radio Spannenburg, Darshan Boerema)

Boost voor Skarsterbrêge

Het optimistische geluid van Faber en zijn team zal ook zaterdag nog wel rondgalmen rond Skarsterbrêge. “Het is prachtig voor het dorp. Zij zijn ook positief en dat is fijn. Zo kunnen we met elkaar dit evenement neerzetten.”

Hessel Faber (foto: Radio Spannenburg, Darshan Boerema)