Tunnelbuizen worden aangepast: Prinses Margriettunnel moet opnieuw helemaal dicht

0
Werkzaamheden in de Prinses Margriettunnel (foto: Radio Spannenburg, Erik de Boer)

Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige verkeershinder rond de Prinses Margriettunnel. Van 26 april 19:00 uur tot 29 april 05:00 uur is de tunnel onder het Prinses Margrietkanaal volledig afgesloten voor verkeer. Automobilisten tussen Sneek en Joure worden in dat weekend omgeleid via de A31 en A32.

Na het installeren van ankerpalen in het middengedeelte, begint op 26 april de tweede fase van het herstel. Niet alleen de fundering, maar ook de zijwanden van de tunnel worden dan versterkt. Eén tunnelbuis blijft open voor verkeer, terwijl de andere wordt gebruikt voor werkzaamheden en het leggen van nieuw asfalt.

Rijstroken veranderen

Momenteel is één rijstrook beschikbaar per tunnelbuis, maar dit gaat dus veranderen in de komende fase. Van Joure naar Sneek worden twee rijstroken gemaakt, elk voor één richting. Een betonnen afschermingswand tussen de rijstroken voorkomt dat verkeer op de verkeerde weghelft belandt.

De afgeschermde tunnelbuis van Sneek naar Joure wordt daardoor een bouwterrein voor de tweede fase van het herstel.