Verkeerscontrole in De Fryske Marren leidt tot tientallen bekeuringen

0
(foto: Aise van Beets)

De politie in De Fryske Marren heeft afgelopen dinsdag een grootschalige verkeerscontrole uitgevoerd op verschillende locaties in de gemeente. De focus van de controle lag met name op fietsers die tijdens het fietsen hun mobiele telefoon vasthielden.

In totaal zijn er 325 fietsers gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn er 23 bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van mobiele apparaten tijdens het fietsen. Deze overtreding levert de fietsers een boete op van 160 euro.

Naast de fietsers werden ook bestuurders van scooters onderworpen aan een controle. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Daarnaast is er een WOK-melding (wachten op keuring) opgemaakt voor een van de scooters.

De politie laat weten dat dergelijke controles blijven om de verkeersveiligheid te kunnen verbeteren.