Duo Undercover verovert langzaam Fryslân

0
Duo Undercover (foto: eigen foto)

De gezusters Minnesma, beter bekent als Duo Undercover, lopen al jaren mee in de muziekscene in Fryslân. Ooit in de jaren tachtig begonnen in coverbandjes, soms samen, soms los van elkaar. Muziek is waar ze mee zijn opgegroeid, vader en ooms zijn in de regio bekent geworden als ‘het Toledo Trio’.

De muzikale genen zijn inmiddels ook doorgegeven, Gerda’s zoon, Kevin Bakker, is samen met Allymar Maduro internationaal aan de weg aan het timmeren als Tribal Kush met hun tropical bass/dancehall-muziek.

Begin 2020 waren ze bij Radio Spannenburg in de studio voor een liveoptreden. Ze waren toen net weer samen begonnen. Er waren veel plannen en ideeën, maar deze kondenr door de coronapandemie in de koelkast. Toch konden ze uiteindelijk veel optreden op buitenlocaties. Ook kerstmarkten en andere buitenevenementen wisten hun uiteindelijk te vinden.

Nu veel weer ’terug naar normaal’ is, hebben de dames al veel optredens verzorgd en evenementen muzikaal weten op te luisteren met hun 60’s-80’s country-rock ’n roll.

(foto: Heechspanning)

Heechspanning

Duo Undercover is donderdag 9 mei op de 31e editie van Heechspanning in Heeg, het jaarlijks terugkerend festival dat muziek, dans en straattheater samenbrengt voor het hele gezin.

Tijdens Heechspanning wandel je door Heeg van het ene podium naar het andere, waarbij je wordt getrakteerd op meer dan veertig acts en verrast wordt door de rondtrekkende acts. Van lokale talenten tot internationale sterren, er is voor elk wat wils. Het festival is gratis toegangkelijk.

Naast Duo Undercover zullen onder andere ‘De Putkapel’, Twirre, Jaap Louwes en Timo de Jong (welke deze zomer het startsein geeft voor de Spannenburg Muzyksimmer) op meerdere plekken in het watersportdorp op gaan treden. Onder andere Trio Backup en de BellButtlers trekken door de straten van Heeg met hun straattheater. Het Theater van de Waarheid en Medisch Centrum Heeg hebben daarentegen een vaste plek. Het kunstencentrum Atrium uit Sneek vaardigt meerdere muziekbandjes en dansgroepen af.

Verder zijn er veel kramen en foodtrucks en kinderactiviteiten in Heeg.