Hier wordt zaterdag volop Koningsdag gevierd

0
De vrijmarkt in Joure (foto: Harm Nijholt)

Zaterdag is het Koningsdag en ook in de regio De Fryske Marren is van alles te beleven. Uit een oproep hebben we een selectie gemaakt met de hoogtepunten van Koningsdag 2024. Heb je zelf tips voor de redactie? Laat het ons weten op info@radiospannenburg.nl of stuur ons een WhatsApp-berichtje.

Koningsdag in Balk

Zaterdag staat Balk bol van de activiteiten voor jong en oud. Tevens is de opening van het watersportseizoen. Aan de oevers van de Sleattemermar kunnen bezoekers genieten van een watersportmarkt, springkussens en waterballen.
Het centrum van Balk wordt omgetoverd tot een bruisende braderie met fantastische livemuziek aan de Meerweg. En voor wie zich gemakkelijk wil verplaatsen tussen de verschillende locaties, staan de comfortabele paardentram en watertaxi gereed.
Voor de avonturiers biedt de Luts de perfecte setting voor een SUP-ervaring. Liever vanaf de zijlijn genieten? Bewonder dan de spanning tussen een vloot Skûtsjes op het Slotermeer.
Daarnaast is er vrijmarkt en een groot terras op de Meerweg, Raadhuisstraat en Van Swinderenstraat.

Koningsdag Balk (foto: Radio Spannenburg)

Koningsdag in Joure

Op zaterdag 27 april is in Joure de jaarlijkse Koningsmarkt van 10:00 tot 18:00 uur. Het evenement omvat een grote fair/streekmarkt, een bloemetjes- en tuinplantenmarkt in de Midstraat en een kindervlooienmarkt rondom de Merke.
In de Midstraat presenteren winkeliers en standhouders een divers assortiment producten. Het aanbod varieert van leren tassen, portemonnees, wollen plaids, hoeden, shawls, dameskleding, haarproducten, zeepjes, woonaccessoires, babykleertjes tot houten kinderspeelgoed.
De bloemetjes- en tuinplantenmarkt biedt een uitgebreide selectie (moes)tuinplanten, tuingereedschap, houten plantenbakken, vogelhuisjes en tuindecoratie, evenals deskundig tuinadvies.
Foodtrucks op locatie bieden diverse consumpties aan, waaronder poffertjes, gerookte paling, Turkse hapjes, biologische thee, kaas, worsten, brownies, chocozoenen en siropen.
Voor kinderen is er een Kinderplein op de Merke ingericht met een Legotent, kindermuziek, ballonnen en overige activiteiten.
In Joure is ’s avonds live muziek van Gewoon Erik, Smûk, Lucky de Jong, DJ Kramer, DJ Pe-Funk en Feest DJ Sipke. De locaties zijn het D.E. Plein, ’t Syl en ’t Hert.

De bloemetjes- en tuinplantenmark in Joure (foto: Radio Spannenburg)

Koningsdag Oudemirdum

Oudemirdum viert Koningsdag met een gevarieerd programma vol festiviteiten.
De dag begint met een kleurrijke optocht die om 10:00 uur van start gaat. Het thema van dit jaar is ‘Uitvindingen en ontdekkingen’. De optocht vertrekt vanaf het NOK terrein en belooft een bonte parade van creativiteit en originaliteit te worden.
Van 11:30 uur tot 14:00 uur organiseert MFC ‘It Klif’ een matinee met live muziek. Naast de muzikale optredens is er ook volop vermaak voor de kinderen. Er zijn onder andere een springkussen en een stormbaan aanwezig. Voor de allerkleinsten zijn er speciale activiteiten georganiseerd.
Direct na het matinee, om 11:45 uur, wordt de uitslag van de optocht bekendgemaakt in het MFC ‘It Klif’.
De dag wordt feestelijk afgesloten met het Brinkfest dat om 15:00 uur van start gaat op De Brink. Dit jaar staan er spetterende optredens op het programma met de Golden Earring Tribute, Kroegtijgers en Melrose. Tickets te koop op oudemirdum.nl voor €15,-

Koningsnacht en Koningsdag in Heerenveen

Heerenveen maakt zich op voor een bruisende Koningsnacht en Koningsdag met een uitgebreid programma vol muziek en gezelligheid. Op Koningsnacht zorgt live band 7 Days Music voor een flinke dosis feest op het buitenpodium op de Oude Koemarkt. Het belooft een gratis evenement te worden dat geschikt is voor jong en oud, dus zorg dat je erbij bent!
Op Koningsdag gaat het feest door met de gezellige vrijmarkt die zoals gebruikelijk vanaf de vroege ochtend plaatsvindt. Het muzikale programma start om 13:00 uur met de Fedde Schurer Band op locatie Achter de Kerk, nabij het Posthuis Theater. Vanaf 14:00 uur nemen DJ Stocks Hossen, Cnossen en De Doelleazen het stokje over om het publiek te vermaken.
Voor de avond zijn DJ Kevin Terpstra en Lars Wijnalda uitgenodigd om het feest compleet te maken vanaf de Oude Koemarkt.

Koningsdag in Lemmer (foto: Radio Spannenburg)

Koningsdag Lemmer

Met Koningsdag is het altijd een gezellige boel in Lemmer. Het grote aanbod aan koopjes op de Vrijmarkt langs de Kortestreek en op het Fedde Schurerplein trekt veel nieuwsgierigen. Al heel vroeg in de ochtend staat deze koopwaar uitgestald. Met een beetje mooi weer genieten velen op de terrassen van het voorjaar en aan de kades liggen dan al aardig wat boten. Traditioneel is het Koningsdagconcert van Excelsior vanaf 10.00 uur voor of in de NH-kerk.

Koningsdag Langweer

Dit jaar zijn er leuke activiteiten te doen op Koningsdag op verschillende locaties in Langweer.
Bij Strandpaviljoen ‘Thus by de strandjuffies’ kun je om 13.00 uur een speurtocht op komen halen. Deze speurtocht is op eigen gelegenheid door heel Langweer.
Ook zal er een kledjesmarkt zijn in de Buorren. Als je nog spullen hebt die je niet gebruikt en wilt verkopen zodat je een extra zakcentje kunt verdienen, kun je gezellig plekje uit komen zoeken.
De versier je fietsoptocht is terug van weggeweest. Versier je fiets en je zelf en maak kans op een prijs. De start is om 16:00 uur en je kunt je melden bij Marissa. Ze staat klaar in de Buorren.