Peter Bult grijpt de titel Maestro van Oranje

0
Peter Bult (foto: Folkert Folkertsma Fotografie)

Op vrijdag 26 april, in de aanloop naar Koningsdag, werd het Koningsnachtconcert georganiseerd door Muziekvereniging Stêd Sleat. Vier getalenteerde dirigenten gingen de strijd aan om de felbegeerde titel Maestro van Oranje.

Dirkje Mous, Ineke Bijl, René van Dijk en Peter Bult toonden hun dirigeerkunsten in een levendige competitie aan het publiek. De jury, samengesteld uit Katharina Santema en Willem Aukema, had de taak om uit de deelnemers de Maestro van Oranje te kiezen. Uiteindelijk werd deze titel toegekend aan Peter Bult uit Tjerkgaast.

Feeling Good en Europapa

Het hoogtepunt van de avond was het optreden van trombonist Rinke Akkerman, die samen met Elsa (van het duo Elsa en Toby) het nummer “Feeling Good” van Michael Bublé vertolkte.

De sfeer bereikte een hoogtepunt tijdens de uitvoering van “Europapa”. Het nummer van Joost Klein is gearrangeerd voor fanfare door Willem Aukema en gepresenteerd door Muziekvereniging Stêd Sleat. De avond werd afgesloten met een uitvoering van de Radetzkymars, waarbij de maestro’s nog eenmaal de baton ter hand namen.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt en werden er dankwoorden uitgesproken. Stêd Sleat laat weten terug te kijken op “een prachtige avond in een sfeervol aangeklede gymzaal, met mooie muziek van Stêd Sleat, duo Elsa en Toby, het fantastische presentatieduo Daan en Pedro en een zaal vol publiek.”