Dit zijn de artiesten op Hemelvaart Festival in Joure

0
(foto: Hemelvaart Festival Joure)

Donderdag 9 mei geeft het Hemelvaart Festival Joure het startsein voor de buitenfestivals in Joure. Ook zijn er andere evenementen in de regio. Daar lees je verderop in dit artikel meer over.

Zoals elk jaar is het Park Heremastate in Joure een uitgelezen locatie voor deze muziekmiddag. Het evenement is gratis te bezoeken en wordt al jaren georganiseerd door enthousiaste mensen die vooral het lokale karakter belangrijk vinden.

Hemelvaart Festival Joure

Artiesten stellen zich voor op Radio Spannenburg

De initiatiefnemers en organisatoren Jurjen en Elsbeth Gulmans, Eddy en Jildou Haven en Sjouke Kuidersma hebben de afgelopen edities van het evenement neergezet. Dit jaar is Henk Jansen toegevoegd aan de organisatie. Samen met Sjouke heeft hij de line-up verzorgd. Drie coverband’s gaan van 14:00 tot 19:00 uur het publiek vermaken.

De afgelopen weken is er in de programma’s van Radio Spannenburg aandacht geweest voor deze artiesten en hebben ze zich voorgesteld.

Mees Beau Dean
Het lokale talent maakte indruk op BrêgePop dit jaar met haar rock-classics en komt nu ook naar Joure.

(foto: Mees Beau Dean)

De Feiers
Deze band steken 60’s en 70’s hits in hun eigen jasje, met een herkenbaar gezicht en geluid.

(foto: De Feiers)

Milk & Alcohol
Uptempo hits uit de jaren tachtig van de 8501Indie-band.

(foto: Milk & Alcohol)

Ook met Hemelvaartsdag:

Fietsen voor het goede doel
De 16 Dorpentocht wordt altijd met Hemelvaartsdag georganiseerd door Velo Joure. Je fietst door het landschap van Joure en omgeving, met een missie die verder reikt dan de finishlijn. Want alle opbrengsten van deze dag worden gedoneerd aan de Maag Lever Darm Stichting.
Deze toertocht is een mooie kans om jouw passie voor fietsen te koppelen aan een goed doel. Door mee te doen, steun je het essentiële onderzoek naar spijsverteringsziekten en bied je hulp aan patiënten. Je deelname betekent een directe bijdrage aan de strijd tegen spijsverteringsziekten. De afstanden waaruit je kan kiezen zijn 25, 75, 120 en 150 kilometer. Ook is er een GPS Graveltocht van 70 kilometer. Aanmelden kan op www.16dorpentocht.nl

Plein Plezier
Donderdag 9 mei is er op het Haskeplein in Balk het evenement Plein Plezier. De partyband SLAMM komt dit jaar optreden. De organisatie belooft een avond met een gevarieerd repertoire. Van klassiekers uit de jaren tachtig tot hedendaagse hits, van rock tot pop, van ballad tot dance. De aanvang is om 14:00 uur en de toegang is gratis.