Heaven Open Air klaar voor feest: “Voor Friesland is dit een groot festival”

0
(Foto: Heaven Open Air)

Het was de afgelopen dagen een komen en gaan van trekkers, vrachtauto’s en andere bevoorrading in Heerenveen. Donderdag, op Hemelvaatsdag, en vrijdag 10 mei vindt het muziekfestival Heaven Open Air plaats op P6 bij het Abe Lenstra Stadion.

Er zijn op dit festival vijf podia met verschillende genres muziek. Dit jaar staan op de mainstage Emma Heesters, Donnie, DJ Tony Junior en rapper Bizzey. Op de andere podia is er ruimte voor hardstyle, urban, house en hardtechno. Op de tweede avond gaat Heaven Open Air terug in de tijd met Special D., Chipz en Paul Elstak, Special D & Chipz. 

Opbouw Heaven Open Air (foto: Radio Spannenburg, Douwe van der Kooij)

Groots opgezet

“Voor Friese begrippen is dit een groot festival,” vertelt één van de organisatoren van Heaven Open Air tegenover Radio Spannenburg. “We kunnen 5.000 mensen ontvangen. Die kaarten zijn bijna uitverkocht. Om de veiligheid te waarborgen, hebben we in overleg met de gemeente besloten om enkele fietspaden af te zetten. Je krijgt hier veel bekijks en daarom hebben we dat gedaan.”

Omfietsen

Het fietspad waar de organisatie van Heaven Open Air op doelt, is wel langer afgesloten dan de bedoeling is. Al de dag voor aanvang van het festival kunnen fietsers niet verder. “Ik vind dat wel een beetje belachelijk,” vertelt een passant die erachter komt dat data op de borden niet kloppen. “Wie dat bedacht heeft… Je moet nu helemaal om het Abe Lenstrastadion fietsen. Maar goed, ik kom wel weer thuis.”