Simmerwille blinkt weer aan de Slachtedyk

0
De Simmerwille aan de Slachtedyk in Joure (foto: Radio Spannenburg, Jan Brinksma)

Rondvaartboot de Simmerwille is weer terug van de werf in Franeker. Het schip ligt sinds vrijdagmiddag afgemeerd op de bekende plek, de Slachtedyk in Joure.

Groot onderhoud voor nieuwe start

De romp is gezandstraald waardoor de oude verf eraf is. Het schip is daarna helemaal opnieuw geverfd. Tijdens het zandstralen zijn de oude naam en thuishaven van de Simmerwille tevoorschijn gekomen. Uitbater Jelmer van Gelderen wist al dat dit tijdens het onderhoud zou gebeuren. Dat dit nu zichtbaar is, maakt het toch speciaal. Op het achterdek staat Amsterdam en op de voorsteven staat de oude naam: Elma.

De Simmerwille aan de Slachtedyk in Joure. Op de steven is Amsterdam als oude thuishaven zichtbaar. (foto: Radio Spannenburg, Jan Brinksma)

Nieuwe start

Vrijdag rond half elf vertrok de opgepoetste rondvaartboot uit Franeker. Nu is het tijd “om de laatste hand te leggen aan de vaarklaarheid. Ons doel? Een gedenkwaardige eerste afvaart op 1 juni! We kunnen nauwelijks wachten om weer op het water te zijn,” aldus Van Gelderen op de Facebookpagina van het rondvaartbedrijf. Hij is sinds dit jaar samen met zijn vriendin de nieuwe uitbater van de historische rondvaartboot. Hij neemt daarmee het stokje over van Jannie Brouwer, die het schip zo’n vijftig jaar onder haar vleugels had. Vorig jaar overleed zij op 77-jarige leeftijd.