Snústerijen en snypsnaren in Sondel

0
Sjoeke Kampen verbouwde met haar man een oude kippenstal naar een kringloopwinkel

Aan het Krúspaed in Sondel zijn Sjoeke Kampen en haar man Allard vorig jaar een kringloopwinkeltje begonnen: Stal 4. De naam is ontstaan als een parodie op woonwinkel Loods 5, in combinatie met de oude kippenloods die er vroeger stond. Bij de verbouwing van de oude loods vond Allard een bordje met “Stal 4” erop.

Beluister de reportage van programmamaker Nelie de Vries

Rustpunt

Daarna ging het snel: de kringloopwinkel ontstond, en Sjoeke raakte geïnspireerd door het Rustpunt-concept. “Wij gaan wel eens te fietsen. Toen kwamen wij deze bordjes tegen en we waren benieuwd wat daar was. Het is een plek waar mensen ontvangen worden. Je kunt er koffie en thee drinken, of een sanitaire stop maken. Dat vond ik ook een goed idee. Mijn man heeft daarom ook een toilet en keukentje gebouwd. Het is leuk om nu zelf mensen te kunnen ontvangen.”

In de uitgebreide reportage van programmamaker Nelie de Vries vertelt Sjoeke over wat ze allemaal heeft meegemaakt in de afgelopen anderhalf jaar en hoe ze haar bedrijf nu runt.

Stal 4 in Sondel (foto: Radio Spannenburg, Nelie de Vries)