MBO scholieren strijden op NK Survival in Heerenveen

0
NK Survival voor MBO in Heerenveen (foto: Radio Spannenburg, Douwe van der Kooij)

Dinsdag werden in Heerenveen de Nederlands Kampioenschappen Survival gehouden. Daarbij deed een groot aantal MBO scholen uit heel Nederland aan mee. 

Parcours met hindernissen

Het parcours was 6,8 kilometer lang met diverse hindernissen, zoals een swing over (in een touw klimmen en dan over een balk), vanuit het water in een net over een brug klimmen, met touwen over het water moeten klimmen, een traject kano varen, het afleggen van een afstand met autobanden, door sloten baggeren etc. 

Een van de hindernissen (foto: Radio Spannenburg, Douwe van der Kooij)

Locatie rondom het Abe Lenstra stadion

Firda heeft de organisatie op zich genomen en als locatie gekozen voor een traject rond het Abe Lenstra stadion.  Het hele gebeuren past prima bij een stadion van een voetbalvereniging uit de eredivisie. De hele omgeving is daarvoor ingericht.   

Onderdeel NK schoolsport

De survival is onderdeel van de week van het NK Schoolsport. Het is een initiatief van de MBO Raad met de bedoeling om studenten enthousiast te maken om te gaan sporten en gezond te gaan leven.  Het veld telde ongeveer 130 deelnemers.

NK Survival voor MBO in Heerenveen (foto: Radio Spannenburg, Douwe van der Kooij)

Geslaagde dag

Iedereen kan terug zien op een geslaagde dag. De één was wat sportiever dan de ander. Sommigen gingen tot het gaatje, anderen toonden iets minder initiatief, weer anderen waren bereid elkaar te helpen met het nemen van de hindernissen. Sportiviteit, solidariteit en gezelligheid voerden de boventoon.