Sybrandy’s Speelpark viert 60e verjaardag

0

Op woensdag 29 mei vierde Sybrandy’s Speelpark haar zestigste verjaardag. Vijf jaar geleden was de toekomst van het park onzeker, maar dankzij bijdragen van bedrijven, particulieren en een lening van 400.000 euro van gemeente De Fryske Marren aan Sjerp Jaarsma, kon het park blijven bestaan.

Redders in nood

Ooit is Sybrandy’s Speelpark begonnen als vogelpark en fazanterie. Inmiddels zitten ze alweer een tijdje gevestigd op de nieuwe locatie aan de Liemerige Wei. De huidige eigenaar had de “redders” uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. De redders zijn mensen die vijf jaar geleden een bijdrage hebben gegeven om het park voor de streek te behouden. Er waren geen ondernemers te vinden die in het bedrijf wilden investeren.

Ode aan oprichter

Het jubileum van Sybrandy’s Speelpark werd feestelijk gevierd met de onthulling van de ‘Rients Sijbrandijreed’, vernoemd naar de oprichter. De onthulling werd gedaan door zijn zoon Simon. Want Simon en zijn zoon Rienk speelden ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Blotevoetenpad en het nieuwe Speeltuinpad. Verder werd een fotowand onthuld met een tijdslijn van de afgelopen zestig jaar.