Nijemardum blij met nieuw schoolplein

0
Het nieuwe schoolplein met verkeersplein (foto: Radio Spannenburg, Nelie de Vries)

KBS de Ferbining in Nijemardum heeft een bijzonder nieuw schoolplein gekregen. In 2023 was er al een sponsorloop en andere activiteiten omdat de school graag een ANWB verkeersplein wilde winnen. Uiteindelijk heeft de basisschool de derde prijs gewonnen. Maar dankzij de succesvolle sponsorloop waarbij €2.567,- werd opgehaald, heeft de school toch een mooi plein kunnen realiseren.

Luister naar de reportage over het nieuwe schoolplein

“Goedemorgen allemaal!” schalt het over het schoolplein. De hele school is uitgelopen voor de opening van het nieuwe schoolplein. Directeur Anthonia Veldstra spreekt de kinderen toe. “Na een hele lange periode is het nu al zo ver. Dit is de officiële opening van ons nieuwe schoolplein!” Op het plein klinkt een luid applaus en gejoel van enthousiaste kinderen.

Zonder leerlingenraad, geen plein

De directeur is tevreden met het resultaat. “De leerlingenraden waren heel belangrijk in de realisatie van het plein.” Het gaat om Klaske, Alie, Berend, Redmer, Silke, Jorrit, Sybren en Gert. “Zij zijn de drijvende krachten achter dit initiatief.”

Het nieuwe schoolplein (foto: Radio Spannenburg, Nelie de Vries)

Al maanden werd er geklust op en rondom het plein. “In november hebben we het grootste gedeelte gedaan. Dat hebben we samen met de kinderen gedaan, én hun ouders. Er moest veel gesloopt en opgebouwd worden.”

Een jaar zonder schoolplein

Het schoolplein heeft een totale metamorfose ondergaan. “Vorig jaar was alles helemaal leeg. De oude toestellen waren gesloopt en het was een kale vlakte. Nu is onze droom uitgekomen. Groep 1 en 2 hebben het verkeersplein geopend door een rondje te fietsen. Dat was best wel spannend voor ze, want er waren ook mensen van de provincie en andere pers.”

Groep 3 en 4 mochten de laatste planten in de grond doen en groep 5 en 6 mochten het grote klimtoestel openen. Groep 7 en 8 mochten tot slot de pannakooi en de korfbalpaal openen.

Het nieuwe schoolplein mag ook gebruikt worden buiten schooltijden. “Zolang het buiten licht is, mag iedereen hier spelen.”

De ingang van de school werd feestelijk versierd (foto: Radio Spannenburg, Nelie de Vries)