Oudemirdum loopt uit voor beachsoccer in nieuw jasje

0

Afgelopen weekend stond Oudemirdum weer in het teken van het Beachvolleybal toernooi. Al weken van te voren zat de inschrijving vol. Het hele dorp loopt dan ook uit voor de wedstrijden, die gehouden worden bij MFC It Klif.

Hessel Rienstra loopt als trotse voorzitter over het met zand bezaaide parkeerterrein van het MFC. “Het is namelijk een feestelijke editie. We bestaan 12 jaar en dit is de tiende keer dat we dit organiseren,” vertelt Hessel opgetogen.

Saamhorigheid

Op de vraag wat het geheim is van het succes antwoord Hessel lachend: “Het weer van vandaag. Vandaag schijnt eindelijk de zon. Maar de echte kracht van ons evenement zit in de stabiliteit van het toernooi. Onze recreatiepoule is heel groot en de sponsors keren elk jaar terug.”

Zodoende doen er dan ook vijftig teams mee op het terrein waar elf vrachtwagens met zand voor nodig waren.

Beachsoccer in Oudemridum (foto: Radio Spannenburg, Ronald van der Pol)

Beachsoccer terug van weggeweest

Op zondag was er voor het eerst sinds jaren weer beachsoccer. De organisatie heeft tien teams samengesteld. Zo kunnen ze kijken of dit gaat bevallen. Maar nu al is bekend dat dit niet het laatste jaar zal zijn van beachsoccer.
Hessel: “Jarenlang werd door Simon Smink een beachsoccer gehouden op het strand van Oudemirdum. Dat waren voorrondes voor het NK. We vonden dat het terug moest komen. Op zondag hadden we dit jaar nog plek, maar dat moesten we even afstemmen met de kerk vanwege het geluid.”

Nieuwe generatie staat al klaar

Voor Hessel is het wel de laatste keer als voorzitter, maar de opvolging staat alweer klaar. “Wij hebben vijf jonge mensen die bij ons in het bestuur zijn gestapt. Rick de Jong heeft bijvoorbeeld het beachsoccer opgezet. Het is mooi dat de jonge lui dit willen organiseren en oppakken.”