Herema Park Live moet nog beginnen, maar organisatie nu al bezig voor volgend jaar

0
(foto: Herema Park Live)

De editie voor 2024 moet nog beginnen, maar de organisatie van Heremapark Live in Joure is nu al bezig met de editie van 2025. Het festival krijgt met steeds meer vergunningen te maken en bands die op tijd moeten worden geregeld.

Douwe Wietze de Boer van Heremapark Live

Op tijd boeken matcht niet met procedure gemeente

Voorzitter Douwe Wietze de Boer ontdekte daarbij een aandachtspunt voor de gemeente De Fryske Marren. “Je hebt met veel vergunningen te maken. Wij zijn al een jaar van tevoren met de bands bezig. Over een paar weken begin ik alweer met de acts voor volgend jaar. Maar bij de gemeente kun je pas volgend jaar de data doorgeven. Dat kan eigenlijk niet. We weten nu al dat we in 2025 op 21 juni het evenement gaan houden, maar dat kunnen we pas volgend jaar bij de gemeente melden.”

Het zou dus kunnen zorgen voor wat ruis, maar volgens Douwe Wietze valt dat bij De Fryske Marren wel mee. “Op zich gaat het prima. De gemeente is flexibel om daarin mee te gaan.”

Grote namen en lokale artiesten

Dit jaar is het evenement op 22 juni. Eerder was dat begin juni, maar vanwege de dorpsfeesten in Scharsterbrug is de datum verschoven. O.a. Douwe Bob, RONDÉ en de Daredevils komen optreden. Daarnaast is er ruimte voor lokale artiesten, waaronder The Earring Experience en de Jouster DJ Lars.