Oranjegekte in de tuin bij Jappie Hendriks

0

De Oranjeleeuwen zijn inmiddels los, maar in het straatbeeld van Oudemirdum is nog geen sprake van Oranjekoorts. Behalve aan De Lysterfanger, want daar pakt Jappie Hendriks flink uit!

“Ik had zelfs al twee vrouwen uit Enkhuizen in mijn tuin”, zegt Jappie die ons een foto laat zien van twee Oranjevrouwen die op tuinstoelen in zijn grasveld zaten. En toch is Hendriks redelijk bescheiden gebleven dit jaar. Z’n tuin is versierd met allerhande vlaggen, shirts, petjes en andere oranjegekte. “Dit is nog niks. Vroeger, toen ik de kinderen nog in huis had, was het pas echt een gekkenboel.”

In de tuin van Jappie vind je meer oranje dan groen (foto: Radio Spannenburg, Darshan Boerema)

De vrouw blijft bescheiden

Zelf loopt Hendriks de hele dag in een oranje spencer rond. Zijn vrouw Geeske houdt het meer bescheiden. “Zo gek hoeft het niet, ik vind het prima dat hij dat wel doet. Hij vind het leuk en koopt steeds meer. Maar stel dat Nederland eruit geknikkerd wordt, dan zou het zomaar kunnen zijn dat hij alles eraf scheurt,” grinnikt Geeske.

De winst op Polen afgelopen zondag stemt Hendriks positief. “Maar we worden geen kampioen hoor. Misschien bij de laatste vier, maar verder komen ze niet. Frankrijk en Spanje zijn beter.”