Park Heremastate wordt omgetoverd tot een poptempel

0
Park Herema ligt er momenteel redelijk bij (foto: Radio Spannenburg, Henk Jansen)

Het zomerfestival-seizoen is in volle gang. Er zijn deze weken veel dorpsfeesten en in Joure staat voor zaterdag Herema Park Live op het programma. Het is één van de grootste festivals in De Fryske Marren. Niet alleen qua bezoekers, maar zeker ook qua namen. Dit jaar strijken onder andere Douwe Bob en Rondé neer bij Herema State. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Moeilijk om aan rijplaten te komen

Meer dan honderd vrijwilligers helpen mee om dit alles mogelijk te maken. “Zij zijn onmisbaar. Maar laten we hopen dat het wat droger wordt, want ook rijplaten zijn schaars deze weken. We willen het grasveld niet vernielen,” zegt stichtingsvoorzitter Douwe Wietze de Boer.

“Het is elk jaar weer een uitdaging om een mooie line-up samen te stellen” volgens de Boer. “Festivals vissen allemaal in dezelfde artiesten-vijver.” In het voorjaar werden de artiesten gepresenteerd. “We kijken continu om ons heen voor toekomstige headliners. Afgelopen jaar hebben we het erg getroffen met BLØF. Iedereen kon alle liedjes meezingen.”

Dit jaar komt Douwe Bob naar Joure. “In de middag moet hij optreden op Pinkpop in Landgraaf en ’s avonds mogen we hem hier in Joure bij Herema Park Live verwelkom” glundert de voorzitter.

(foto: Herema Park Live)

Namen uit de regio zijn net zo belangrijk

Naast deze landelijk bekende namen komen er ook een paar festivalbands. Douwe Wietze somt op: “De Daredevils staat bekend als een coverband die via mash-ups allerhande nummers aan elkaar knopen. Ook komt de eclectische guerrilla-brass band De Baron weer richting Joure. Deze Utrechtse formatie was eerder bij het Jouster Inside-Out-Festival te aanschouwen. Na een weekje Oerol-optredens komen ze nu hun Klezmer-Moshpit testen in het park.”

Het mooie van Heremapark Live vindt Douwe Wietze de mix tussen grote namen en lokale artiesten. “De lokale Earring Experience zijn ook dit jaar weer van de partij. The Earring Project werd een blijvende ervaring nadat ze meer dan 30 jaar terug zijn begonnen als G-string. DJ Lars Wijnalda sluit de avond af en zorgt bij de wisselingen voor muziek.”

Veranderingen op het festival

Douwe Wietze denkt dat er volgend jaar zomaar dingen kunnen gaan veranderen bij Herema Park Live. “Je wilt ook niet teveel op andere festivals in de regio gaan lijken. We kunnen zomaar iets afwijkends gaan doen ten opzichte van de afgelopen edities. Dat kan ook op andere gebieden, zoals de ticketprijs. Dit jaar hadden we geen stuntactie, waardoor de gewone entreeprijs wat lager uit kan vallen. Alles wordt ook maar duurder voor iedereen en daar willen wij ook iets tegen doen.”