Vriendengroep Zatje uit Joure gaat voor een zomerhit

0

In de Facebookgroep “Ik bin een Jouster omdat…” zijn de vijf jongens van Zatje al viral gegaan, maar de mannen dromen groter.

We zijn in hartje Joure waar we de jongens ontmoeten. Morris van der Vlugt, Eric Brattinga, Evert Jorna, Jelke van der Heide en Jurre Hijlkema zijn vrienden voor het leven. En in zo’n hechte groep bedenk je wel eens gekke dingen. “Maar wij noemen ons tegenwoordig een boyband”, lacht Morris. Hij is de woordvoerder van Zatje. Deze zomer willen ze doorbreken met hun nummer Zomer is van Ons.

Naar Gelderland voor een opname

Het begon allemaal een paar jaar geleden met een bericht van Feest DJ Maarten. Op Snapchat bood hij mensen aan om voor een paar tientjes een plaat op te nemen. “Wij dachten: laten we dat een keer proberen. En toen zijn we naar de studio in Kerkdriel gereden. Daar werd ons eerste nummer gemaakt: 1 Mix en 6 Bier.”

Zatje (foto: Radio Spannenburg, Ronald van der Pol)

Doorpakken

De reacties in Joure waren overweldigend en dus smaakte het nummertje naar meer. “We dachten, nu gaan we doorpakken. Daarna volgden nummers over bier, maar dit jaar hebben we er wat liefde aan toegevoegd. Het moet namelijk een zomerhit worden.”

De teksten maken we zelf en Jelke doet het dichtwerk. “Ik heb vroeger veel sinterklaasgedichten geschreven. Maar met termen als zomer, bier en alcohol kan ik heel goed rijmen,” grijnst Jelke.

Grote optredens staan nog niet op de agenda, dus doet Jurre een oproep aan Herema Park live. “Als ze ons zien, we zijn nu op Radio Spannenburg, dus stuur ons een berichtje!”