Janiek Laanstra is één van de jongste ondernemers in Sloten

0

Waar een kleine stad groot in kan zijn. De ondernemersgeest van de 27 jarige Janiek Laanstra draait in Sloten op volle toeren. Hoe is het om in onze regio jonge ondernemer te zijn?

We treffen Janiek bij het restaurant van haar ouders, op de hoek van de Kapelstreek en de Dubbelstraat. “Het is superleuk om hier te mogen werken. Het wordt door de bezoekers gewaardeerd én ondersteund. Want mensen staan hier in Sloten voor elkaar klaar om te helpen.”

Haar ouders zijn in 2000 met de horecazaak begonnen. “Het was eerst een café/cafetaria en nu is het een eetcafe met cafetaria. Ik ben daar nu verder mee gegaan. Overdag komen hier veel toeristen. Gelukkig is mijn ‘snackbarduits’ prima en de klanten weten mij wel te vinden.”

Kledinglijn

Maar met het werk in de horeca hield het niet op. Vorig jaar is Janiek met haar eigen passie begonnen. “Ik heb mijn eigen lijn gestart, Hartje Sloten. Ik wilde werkkleding ontwerpen. Het project is nogal uit de hand gelopen. Ik heb er een hele lijn omheen kunnen maken. De kleding verkoop ik vooral aan toeristen. Maar mochten die er niet zijn in het laagseizoen, dan verkoop ik ze ook rondom Sloten. Zij vinden het leuk om de kleding van hun stad te dragen.”

Janiek waardeert de eigen regio het meest. “Nee, ik heb absoluut geen plannen om naar de Randstad te trekken. Dat is mij te commercieel.”