Honderden bezoekers genieten van kunst en cultuur aan Tsjûkemar

0

Zaterdag werd het midzomerfestival De Tsjûkermar, Mear as Wetter gehouden rond het gemaal in Echten. Ruim vierhonderd bezoekers kwamen af op evenement dat georganiseerd werd door Kunst en Meer.

“Het is bedoeld om de langste dag van het jaar te vieren”, vertelt Liesbeth Weinans van de organisatie. “Van zonsopgang tot zonsondergang, kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan activiteiten. Het festivalterrein hier aan de oever van de Tsjûkemar biedt kunst, muziek, dans en workshops.”

Op het skûtsje konden bezoekers genieten van het uitzicht en verhalen (foto: Radio Spannenburg, Ronald van der Pol)

Breed aanbod aan activiteiten

Hoogtepunten van het festival waren onder andere een vroege yogasessie, kleurrijke kunstobjecten van Wies Noest, dansvoorstellingen door Jeugd Dansopleiding Fryslân en optredens van Sjongersnocht en de Band of Brothers. Ook waren er kinderactiviteiten zoals schilderworkshops en interactieve waterprojecten.

De band Crimping Iron speelt muziek uit de jaren ’80 (foto: Radio Spannenburg, Ronald van der Pol)

Het evenement werd ondersteund door het Skûtsje de Trije doarpen, de brandweer van Echten en het Wetterskip Fryslân. Bezoekers konden meevaren op het skûtsje om te luisteren naar verhalen. Op de boot van de brandweer was geen tijd om te genieten van verhalen. Deze boot gaat met 70 kilometer per uur over het water. Wat je dan hoort, is enkel de wind.