Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Digitale koffie
In Bakhuizen, Murns en Rijs wordt sinds een aantal weken een digitaal bakje koffie geserveerd. Het gaat om een initiatief van Sociaal Werk De Kear.
De digitale koffie is in het leven geroepen omdat men elkaar in deze tijd niet fysiek kan ontmoeten en toch graag een praatje wil maken en met elkaar van gedachten wil wisselen.
Dinsdag 2 maart is het volgende digitale bakje koffie. Ook Sandra Galema, wijkverpleegkundige van Thuiszorg ZWF in Bakhuizen sluit dan ook aan. Deelnemers kunnen met haar praten over hoe het gaat met zorg geven in coronatijd.
Het begint om 10.00 uur. Het enige dat nodig is, is surfen naar tintenmeet.mica.nl/koffiebakhuizen om in de ‘koffieruimte’ te komen.

Vrijwilligers gezocht
Vrijwilligers Informatie Punt De Kear Joure zoekt vrijwillige intermediairs voor Stichting Leergeld, een vrijwilliger die bijles wil geven bij een financieel administratieve studie een een vrijwilliger voor Regelhulp.
Regelhulp ondersteunt inwoners van De Fryske Marren bij het begrijpen en/of invullen van formulieren en bij financiƫle- of sociaal juridische hulpvragen. Vrijwillige medewerkers kijken samen met de inwoner naar mogelijke regelingen en voorzieningen met betrekking tot sociale zekerheid. Daarnaast kan het zijn dat de inwoner doorverwezen dient te worden naar bijvoorbeeld het Sociaal Wijkteam.
Stichting Leergeld is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij intakegesprekken en het afhandelen van administratieve taken. Wanneer een gezin zich bij de stichting aanmeldt, is er standaard eerst een intakegesprek bij het gezin thuis om te kijken of het gezin in aanmerking komt voor hulp van Stichting Leergeld ZWF en te kijken wat de behoefte is.
Voor meer informatie: www.vipdefryskemarren.nl. Mailen kan naar vipjoure2@sociaalwerkdekear.nl