Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Dit is de uitgaansagenda van 9 t/m 15 december 2019

Kerstconcert Les Rigolaux
Operette- en musicalkoor Les Rigolaux geeft zaterdag 14 december een kerstconcert in de H. Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga.
Op het programma staat dan vanaf 19.30 uur ‘Kerst met een vleugje opera’. Het koor staat onder de leiding van dirigente Froukje de Wit. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door pianist Eise Hille Ris Lambers en het Promenade Orkest Friesland.
Tijdens het kerstconcert worden merendeels bekende liederen gespeeld. Daarnaast kan het publiek meezingen bij enkele nummers. Ook wordt een aantal gedichten voorgedragen.
De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en is er de mogelijkheid een drankje te drinken in gebouw Unitas.

Kerstconcert in Joure
De stichting Noord Nederlands Kamerkoor geeft maandag 16 december vanaf 20.00 uur samen met de R.K. parochie van de Heilige Mattheus Joure een kerstconcert in een feeërieke versierde R.K. kerk.
Medewerking wordt verleend door de solisten: Christy Luth (sopraan), Netty Otter (alt), Falco van Loon (tenor) en Bert van de Wetering (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Jan Vermaning.
In totaal treden zestig musici op. Zij voeren het Weihnachts Oratorium van J.S. Bach op. Daarnaast brengen zij de compositie Reminiscent ten gehore van de in Sneek geboren componist Egon Kracht.
Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop te krijgen bij de VVV Joure en bij de Primera Joure. Aan de kassa kosten de kaarten 25 euro. Een consumptie is inbegrepen. De organisatie raadt aan kaarten in de voorverkoop te kopen vanwege een grote belangstelling voor het concert.

Kerstconcert Interkerkelijk Koor Langweer
Het Interkerkelijk Koor Langweer onder leiding van Annelies Kwak-Burgstra, geeft zaterdag 14 december haar jaarlijks kerstconcert in de dorpskerk van Langweer.
Op het programma staat werk van onder anderen: Händel, Bach, Vaughan Williams en Rutter. Medewerking wordt verleend door het koperensemble Faire le Cuivres, Annelies Kwak-Burgstra (sopraan) en Johan Bijhold (piano en orgel).
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt tien euro en is inclusief een consumptie. De toegang is gratis voor kinderen tot 16 jaar. kaarten zijn te bestellen via kaarten@koorlangweer.nl en zijn verkrijgbaar aan de deur.

Workshop Creatief met Chocolade
In het kader van de tentoonstelling “De kunst van het genieten” organiseert Museum Joure samen met Feel Good Chocolate een workshop chocolade maken.
Tijdens de workshop maak je onder leiding van ervaren chocolademakers je eigen gepersonaliseerde reep. De workshop is geschikt voor een breed publiek; leuk voor een vriendengroep, ouders met volwassen of jonge kinderen of luidt samen met je collega’s de kerstvakantie in. Je hoeft je overigens niet per groep in te schrijven. De workshops vinden plaats op vrijdag 13 en 20 december en duren van 13.30 uur tot ca. 15.30 uur. Daarna moeten de chocolade-kunstwerken in de koeling uitharden en heb je tijd om het museum en de tentoonstelling te bekijken. Tussen 16.00 en 16.30 kun je je zelfgemaakte chocoladereep ophalen en in een mooi geschenkdoosje mee naar huis nemen.
De kosten bedragen € 15,- per deelnemer, inclusief een kopje koffie, thee of glaasje limonade, een entreebewijs voor het museum en natuurlijk de chocola! Voor kinderen tot 16 jaar zijn de kosten € 11,50, deelname kan alleen onder begeleiding van een volwassene.

Lemster Dickens Festijn
Een vol programma en een gezellig aangeklede route staat bezoekers ook dit jaar weer te wachten tijdens het Lemster Dickens Festijn. Dat is ditmaal op 14 en 15 december.
Op het Lemster Dickens Festijn is doorlopend wat te beleven. Ruim dertig acts zijn er op de route van 3,5 kilometer. Naast de twee routes vol straattheater die om het Dok en door de oude straatjes Schans en Leeglopen is er onder andere een Sprookjesbos en een legerkampement.
Het verhaal van dit jaar: Het tumult rondom de opening van de nieuwe tramlijn in het dorp zorgt ervoor dat de gemoederen hoog oplopen. De burgemeester voert de openingshandeling uit, maar houdt tegelijk de tegenstanders angstvallig in de gaten. Loopt het af met een sisser of moet het leger ingrijpen?
Ook is er weer volop muziek te horen. Van grote shantykoren tot een sprookjesachtige kindermusical. Van intieme gitaar optredens tot ons eigen Lemster feestnummer Alberto. En niet te vergeten de folkband Alice Springs. Neem een kijkje bij de verschillende binnen- en buitenpodia. Beide dagen worden afgesloten met een vuurwerkshow.
Dit jaar is de Winterfair rondom de Hervormde Kerk. Terwijl je binnen in de kerk weer kunt genieten van prachtige muziekoptredens, geniet je buiten van de knusse sfeer van de kraampjes, ga je op de foto met de kerstman of haal je wat lekkers.
Bekijk de hele route en het programma op www.lemsterdickensfestijn.nl. Via die website zijn ook kaarten te koop.

Culinaire Fiets- en Wandeltocht
Heerlijk er even op uit en ondertussen genieten van overheerlijke gerechtjes. Tijdens de culinaire wandeling of fietstocht volg je een route door het groene hart van de Friese Meren. Ieder restaurant biedt zijn of haar specialiteit aan.
Dit jaar kunt u terecht bij maar liefst vijf deelnemende restaurants. Hotel-arrangementen ‘de Oorsprong’, Brasserie AnderS, Helder – puur genieten, Landhotel de IJsvogel en Eetboerderij Blaauwpleats.
Starttijden zijn zondag 15 december om 11:00 uur, 12:00 uur en 13:00 uur. Meedoen, info en reserveren: Neem contact op met: Hotel de Oorsprong door te bellen met 0513-432662. De prijs is € 29,50 per persoon

Bibliotheken Mar en Fean houdt grote verkoop
De Bibliotheken mar en Fean verkoopt vanaf woensdag 11 december boeken, tijdschriften en dvd’s de bibliotheek in Joure en Lemmer. Boeken kosten een euro per stuk. Wie drie boeken koopt betaalt hiervoor 2,50 euro. Kinderboeken kosten 0,50 cent per stuk.

Kerstmarkt Harich
Op de ‘Krystmerke op ‘e pleats’ zijn alle boerderijen/huizen over de gehele buurt Westerein Harich sfeervol verlicht. In gezellig versierde schuren zijn marktkramen aanwezig met een breed aanbod van leuke artikelen, zoals: kerstartikelen, lekkernijen etc.
Op de met waxinelichtjes verlichte route komt u ook een levende kerststal tegen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u onderweg ook luisteren naar verschillende soorten muziek: er treden bandjes op, er is een kinderkoor en ook een korps.
Vrijdag 13 en zaterdag 14 december van 15:00 – 21:00 uur. Let op: i.v.m. hygiënevoorschriften zijn honden niet toegestaan op de kerstmarkt.

Kerstmarkt Joure
Kom helemaal in de kerststemming op de langste Kerstmarkt in de Mid te Joure! Volop sfeer, muziek, een kerstfair op het Douwe Egberts plein en een horecaplein onder de Jouster toer.
Zondag 15 december vanaf 12:00 zijn de winkels en de markt geopend!

Filmhuis Joure: De film “Cold War”
Woensdag 11 december om 19:45 uur in Museum Joure. Een film in zwart-wit. Een hartverscheurende film over liefhebben, verlaten, terugvinden en weer loslaten.
Het verhaal speelt in het Polen van na de Tweede Wereldoorlog, gefilmd in prachtig zwart-wit, en in het ‘ouderwetse’ 4:3-beeldformaat. Het verhaal begint een paar jaar na de oorlog, als dirigent-pianist Wiktor samen met producer Irena door landelijk Polen trekt om een traditioneel volksliederen- en dansgezelschap op te zetten en de blonde zangeres Zula ontmoet.
Ondanks hun radicaal verschillende achtergrond en politieke overtuiging krijgen ze een relatie. Die komt echter zwaar onder druk te staan als Wiktor besluit naar het Westen te vluchten en Zula niet mee wil. Toch kunnen ze niet zonder elkaar en blijven ze elkaar zien in de jaren die volgen. De film toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.
RESERVEREN IS VERPLICHT EN KAN VIA DE WEBSITE: WWW.FILMHUISJOURE.NL Zowel aan de kassa alsook in het café kunt u alleen contant betalen. Kaarten kosten €7,- voor donateurs en scholieren, €9,50 voor niet-donateurs. De kaarten zijn inclusief een consumptie in de pauze.