Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Digitale variant van de Mattheüs Passie.
Vanwege het coronavirus organiseert Stichting Passie voor de Kunst dit jaar een digitale variant van de Mattheüs Passie.
Aanstaande woensdagavond om 20.00 uur is er een gratis livestream met diverse selecties uit Bach’s Mathëus Passion vanuit de Sint-Nicolaaskerk in Sint Nyk. Op Goede Vrijdag is de uitzending nogmaals te zien om 20.00 uur.
Musici van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest zullen met medewerking van een viertal professionele zangsolisten en onder leiding van dirigent Jan Vermaning een ingekorte versie van de Mattheüs-Passion van Bach ten gehore brengen. Het totale muziekgezelschap van ongeveer 25 musici wil de kijkers en luisteraars in een ruim uur meenemen naar de jaarlijkse traditie rondom de Passie.
Bekende delen uit de magistrale compositie van Bach worden live ten gehore gebracht, zoals ‘Aus Liebe’, diverse koralen en natuurlijk het ‘Erbarme Dich’… Daarbij worden de prachtige staties van de Kruisweg in de Sint-Nicolaaskerk op een bijzondere manier in beeld gebracht.
Voorafgaand aan de uitvoering zal muziekrecensent en Bachkenner Rudolf Nammensma een inleiding verzorgen op Bach’s Matthëus Passion en specifiek op deze uitvoering. Vanaf omstreeks 19.40 uur kunnen belangstellenden dit via de livestream volgen via www.passievoordekunst.nl