Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Dit is de agenda van 23 t/m 29 mei 2022

Tippelaarsconcert
Dinsdag 24 mei organiseert de Stichting Friese 11-Steden Wandeltochten samen met Streekharmonie Concordia Balk het Tippelaarsconcert in de Grutte Tsjerke in Sloten.
Deze dinsdag lopen de wandelaars van deze 74e editie de eerste etappe van bijna 50 km van Leeuwarden naar Sloten. Daar wacht hun een hartelijke ontvangst. Na een inspannende dag is er ’s avonds een ontspannen uurtje met lichte en vrolijke muziek. De muzikanten van Concordia, onder leiding van Arjen Steur, hebben op deze avond zeer gevarieerde nummers op het repertoire staan.
Een goede gelegenheid voor de wandelaars om even heerlijk te genieten. Het is een ‘open concert’, dus ook niet-deelnemers aan de wandeltocht zijn van harte welkom in de fraaie protestantse kerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
Voor de Elfstedentocht zelf zijn geen kaarten meer beschikbaar. Sinds dit jaar kun je ook niet meer inschrijven bij de start.

Lemmer Ahoy
Lemmer AHOY begint eigenlijk al op dinsdag 24 mei met de kermis die weer in het centrum wordt opgebouwd. De kermis is open van 14:00 tot middernacht.
Lemmer Ahoy begint vervolgens donderdag. Centraal staat de eerste grote wedstrijdreeks skûtsjesilen in het seizoen, voor zowel de SKS- als de IFKS-vloot. Meestal doen er zo’n 50 skûtsjes aan mee. Dat trekt veel belangstelling vanaf de wal. De beste plek om alles te volgen is bij de hoek in de dijk, iets voorbij het strand. Hierlangs komen de skûtsjes bij elke ronde dichtbij. De organisatie is in handen van Watersportvereniging de Zevenwolden. Starttijden van skûtsjes verschillen per klasse. Dat gebeurt om 10.30, 12.30 of 14.30 uur.
De zaterdag wordt extra gezellig met een Hemelvaartmarkt in het centrum van Lemmer. Op verschillende locaties in het centrum tref je the Carribean Brassband.

Heechspanning
Op 26 mei is er, traditiegetrouw op Hemelvaartsdag, weer Heechspanning. Sinds de start in 1993 is Heechspanning uitgegroeid tot een groot theaterevenement die bekend staat om de geweldige sfeer. Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een keur aan acts, straatartiesten, muzikanten en optredens te zien. De start is om 13:00 uur en de toegang is gratis. Parkeren kost €5,-

16 Dorpentocht
Op Hemelvaartsdag is de 16 Dorpentocht vanuit Joure. Dit jaar met als thema ‘Ode aan de kermiskoers’. Proef een klein beetje Vlaamse fiets spirit op ons start/finish terrein en ook onderweg.
Dit jaar is er naast de 25km, 75km en de vertrouwde 120km route ook een tocht van 150 km aan voor de echte doorzetter. Deze laatste route is de Flandrien-route. Oftewel: lekker over de klinkerwegen van oost Friesland langs wapperende geel zwarte Vlaamse vlaggen. Naast veel fietsplezier en vertier is er ook altijd ruimte om aandacht te schenken aan ons goede doel; geld inzamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker, de Paulien van Deutekom Foundation. Voorinschrijven kan op www.16dorpentocht.nl

Koeknuffelen in Delfstrahuizen
Op vrijdag 27 mei kun je weer koeknuffelen bij Boerderijrecreatie in Delfstrahuizen. De aanvang is 13:00 uur en reserveren kan op boerderijrecreatie.nl

Nijlânnermole langer open
Gedurende de zomerperiode van zal de Nijlânnermole in Workum naast zijn vaste openingstijden van 9:00 tot 12:00 ook extra openingstijden kennen, namelijk iedere zaterdagmiddag tot 16:00 uur. Ook aanstaande donderdag is de molen geopend.
De Nijlânnermolen is een bijna 250 jaar oude poldermolen. Bij voldoende wind en water demonstreren de vrijwillige molenaars van de Molenstichting Súdwest Fryslân dat de molen nog altijd goed het Workumer Nieuwland kan bemalen.

Muziek in hartje Koudum
Vanaf het muziekpodium Centrium in Koudum gaan weer optredens plaatsvinden. De Centrium Commissie van Vereniging Dorpsbelangen Koudum is van plan iedere laatste zondag van de maand voor muziek te zorgen met het gevoel van te genieten van een ‘lazy Sunday afternoon’.
Zondag 29 mei wordt afgetrapt met “De middag van de Troubadours”. ‘Laaghangend Fruit’ zal een uur Nederlandse liedjes in het Fries en gedichten in het Fries en Nederlands laten horen. Vervolgens zal Henk Blues Kuyper het Engelstalige repertoire voor zijn rekening nemen.
Op het plein is koffie, thee, fris en bier te krijgen.
De Centrium Commissie nodigt speciaal de Oekraïense dorpsgenoten uit om langs te komen.
De optredens zijn vanaf 15:00 bij het Frieslandplein.

Flinke Flea Market
Op de Flinkefarm in Hemelum is zondag 29 mei een rommelmarkt van 10:00 – 16:00 uur.

Sail & Sup in Woudsend
Op zondag 29 mei biedt Sail Events Friesland een combi-dag aan voor liefhebbers van zeilen en suppen. Door deze mooie combinatie van Sup & Sail kun je genieten van een actieve en tevens ook een ontspannen dag.
Kaarten zijn te koop op saileventsfriesland.nl en de dag is van 10:00 – 15:30 uur.