Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Dit is de uitgaansagenda van 13 t/m 19 januari 2020

Theatercollege van Foppe de Haan in Lemmer
In de theaterzaal van De Hege Fonnen in Lemmer is zaterdag 18 januari het theatercollege Ús Foppe: fascinerende Friese voetbalpersoonlijkheid met gespreksleider Evert ten Napel
Wie de naam Foppe hoort, denkt maar aan één persoon: de eigentijdse bril dragende Fries, die landelijk bekend werd door als trainer met Jong Oranje in 2006 en 2007 het Europees Kampioenschap te winnen en door zijn opmerkelijke resultaten bij SC Heerenveen.
Samen met gespreksleider Evert ten Napel gaat Foppe zijn (voetbal)leven uit de doeken doen, zijn (levens)visie delen met zijn publiek, aanstekelijke anekdotes aansnijden en iedere toehoorder gelouterd, opgewekt en gemotiveerd naar huis laten gaan.
Zaterdag 18 januari in De Hege Fonnen in Lemmer. Aanvang: 20.00 uur. De entree bedraag 15 euro en is inclusief pauzedrankje.

‘Allo, Allo’ in het Fries
De stichting Toanielselksip St. Nyk speelt dit winterseizoen het stuk ‘Allo, Allo’. Dat wordt uitgevoerd in het Fries en is gebaseerd op de gelijknamige Britse comedyserie.
Roel van Nijen heeft de serie overgezet naar een Fries toneelstuk. Daarin heeft de Franse caféhouder René de hoofdrol. In de Tweede Wereldoorlog komt hij tussen twee vuren te staan.
Zo zit geregeld een aantal hoge Duitse militairen in zijn café. Maar ook leden van het verzet behoren tot de klandizie.
René wringt zich in alle bochten om beide partijen tevreden te houden. Daarnaast heeft hij tal van buitenechtelijke relaties.
De voorstellingen zijn op 30 en 31 januari en op 1, 7, 8 en 9 februari.
Kaarten en meer informatie via www.toanielstnyk.nl.

Time Bender Experience door Tijn en Binkie Touber
Laat Time Bender je meenemen tijdens deze magische voorstelling om je frequentie te verhogen, de innerlijke technologie van je hart te activeren, oude patronen los te laten, je levensmissie te zien en de tijd in je voordeel te buigen.
Diepe ervaringen, opzienbarende onthullingen, verrijkende inzichten en verstillende songs. Zo ongeveer is de Time Bender Experience te omschrijven. Tijn en Binkie Touber nemen je in twee uur tijd mee langs de verborgen geschiedenis van de mens, de ontwikkeling van de Aarde, de val uit het Paradijs, het zinken van Atlantis en de uitdagingen van de huidige tijd.
Woensdag 15 januari van 19:30 – 22:15 uur in ’t Haske in Joure. Kaarten à €15,- zijn te bestellen via www.vanplan.nl

Repetitieavond Lemster Mannenkoor
Het Lemster Mannenkoor houdt dinsdag 21 januari een open repetitieavond.
Iedereen die interesse heeft is vanaf 19.30 uur welkom in het Zuyderzee Lyceum aan de Riensingel 2 in Lemmer.
Meer informatie is te krijgen bij secretaris. Willem Toering via 06-53147907.

Bureau SPORT in Balk
Bureau Sport komt naar het theater! Net als in hun gelijknamige tv-programma brengen de heren mooie, prikkelende en kritische verhalen uit de sportwereld. Met daarbij natuurlijk de flinke dosis humor van Frank Evenblij en Erik Dijkstra.
Tijdens het theatercollege passeren de meest opzienbare sportverhalen de revue. Geniet van bijzonder beeldmateriaal, voorzien van kritiek en achtergrondverhalen van de heren. Wil jij laten zien hoeveel kennis je hebt van sport? Doe dan mee aan den quiz, waarbij de onderdelen Meedoen Met en De Verhoorwagen niet mogen ontbreken.
Ook nemen ze vrijdag een gast mee, want tijdens deze tournee ontvangen de presentatoren in Balk de sterkste man Wout Zijlstra uit Wolsum, wie kent hem niet in Friesland. Dit gesprek zal er vast niet “zachtzinnig” aan toe gaan. In de verhoorwagen krijgen we te maken met oud-voetballer René van Rijswijk. De boomlange aanvaller, bekend om zijn paardenstaart. Hij speelde bij RKC, NEC en Cambuur. De mannen van Bureau Sport zullen hem het hemd van het lijf vragen over zijn carrière toen…. maar ook waar René nu mee bezig is.
Vrijdag 17 januari in De Treemter in Balk. De theatershow begint om 20:30 uur.
Kaarten: Leden: 20,- / Niet-leden: 22,- / CJP-Tot 16 jaar: 20,- en zijn te bestellen op vanplan.nl

Bingo in Ouwsterhaule
Dorpshuis De Hichte in Ouwsterhaule is zaterdag 18 januari vanaf 20.30 uur het toneel van een bingo.
Voor tien euro kan de hele avond worden meegespeeld. Deelname is inclusief een superronde waarbij een pizzarette is te winnen.
De bingo wordt gehouden door de activiteitencommissie van De Hichte.

CoderDojo in bibliotheek Joure
De bibliotheek Joure houdt vrijdag 17 januari vanaf 15.00 uur CoderDojo.
Kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen dan Javascript leren in CodeCombat, een website maken met HTML/CSS, leren programmeren in Scratch of met Arduino aan de slag.
Programmeren is het schrijven van een programma voor een computer, waarmee de computer opdrachten gegeven kunnen worden.
Meedoen is gratis. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via coderdojo-marenfean.nl/joure. Er geldt vol is vol.

Miek en Timeless te gast bij Kultuur in de KuubsKist
Miek en Timeless zijn zaterdag 18 januari te gast bij Kultuur in de KuubsKist in het gelijknamige Ecologisch Kringloopcentrum aan het Lemsterpad 22 in Lemmer.
Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee kan genoten worden van het gratis optreden. Dat begint om 14.00 uur.
Miek en Timeless bestaat brengen onder anderen een ode aan. Anneke Grönloh en Rita Reys.
Annemiek haar passie is van jongs af aan muziek. Van beroep is ze Jazzdans docente en 12 jaar geleden is ze begonnen met een jazz workshop. Kenmerkend is haar warme stem en aparte timing. Ze laat zich inspireren door Billie Holiday, Stacey Kent, Diana Krall en Anita O’Day. Het repertoire bestaat uit The American Songbook waarvan een aantal in het Fries zijn vertaalt. Sybe Krol de bekende drummer van Friesland begeleid haar op de drum en ze zingen duetten van o.a. Michael Buble. Annemiek zingt en begeleidt zichzelf op de piano.

Zangdienst in Wijckel
In de Vaste Burchtkerk in Wijckel wordt zondag 19 januari vanaf 19.30 uur een zangdienst gehouden.
Tijdens deze dienst worden bekende liederen uit diverse bundels gezongen. Voorganger is mevr. Trientsje Roskam, Jacob Tijsseling bespeelt het orgel.

Film: Karakter
Het Dienstencentrum Senioren Lemmer toont dinsdag 21 januari vanaf 14.00 uur de film Karakter. De Nederlandstalige film is gebaseerd op de gelijknamige roman van F. Bordewijk.
Karakter speelt zich af in het Rotterdam van de jaren dertig. Deurwaarder Dreverhaven is een machtig en gevreesd man. Wanneer zijn huishoudster Joba een kind van hem verwacht wil zij niet met hem trouwen en verlaat Joba zijn huis. Zij voedt hun zoon Katadreuffe alleen op terwijl zij weigert iets van Dreverhaven aan te nemen.
De deurwaarder besluit als wraak zijn onwettige zoon daar waar mogelijk te dwarsbomen. Katadreuffe komt na een aantal tegenslagen op een advocatenkantoor te werken waarna de strijd tussen vader en zoon nog heviger wordt. Een noodlottige climax is onvermijdelijk.
Het Dienstencentrum Senioren Lemmer vind je aan de Wiepke Hofstraat 8 in Lemmer.

Nijjiersrevu de Jouwer: ‘Grut, Grutter, Grutsk’
Voor de 34ste keer voert de Stichting Nijjiersrevu de Jouwer in januari 2020 de nieuwjaarsrevue op in partycentrum ’t Haske in Joure. Het thema is ‘Grut, Grutter, Grutsk’ oftewel ‘Groot, Groter, Trots’.
De inspiratie voor het thema komt bij de reuzen in Leeuwarden vandaan. Een evenement waarbij een sfeer van trots hing. Een gevoel waarmee de revue zich graag identificeert.
Revu de Jouwer brengt op 11, 17 en 18 januari in totaal vier voorstellingen. Alle teksten van de sketches en de liedjes zijn door het eigen schrijversteam geschreven. Ook nu weer is de muziek grotendeels in eigen productie gemaakt. Ook worden bestaande melodieën gebruikt. Aan die melodieën geeft muzikaal leider Leon Smits steevast zijn eigen draai. De muziek wordt in de shows live gespeeld door de revue-band. De actualiteit in en rondom Joure en de gemeente De Fryske Marren neemt een belangrijke plaats in bij de nieuwjaarsrevue.
De voorstelling op vrijdag 17 januari begint om 20.00 uur. Op zaterdag 18 januari zijn er voorstellingen vanaf 14.30 en 20.00 uur.
Bij alle voorstellingen is er een loterij met prijzen. Na afloop van de avondvoorstellingen is er livemuziek.
Kaarten voor de avondvoorstelling kosten 11 euro. Voor de middagvoorstelling bedraagt de entree 8,50 euro.
De kaarten zijn te koop via www.revudejouwer.nl en bij Tabakspeciaalzaak Van Delden aan de Midstraat 63 in Joure.