Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Dit is de uitgaansagenda van 17 t/m 23 juni 2019

Woudagemaalloop 2019
Dit is alweer de 7e keer dat de Woudagemaalloop en Kidsrun gehouden wordt. De loop begint aanstaande woensdag om 19:30 en is 5, 10 of 15 kilometer lang. Vlak naast de Beachclub bevindt zich de start. Bij zwembad Nij Suderse (onder de Beachclub) is een omkleedmogelijkheid. Kijk voor de routekaart op de website van de Woudagemaalloop.
Deze route is 5 kilometer en wordt dus 1, 2 of 3 keer afgelegd. Deze unieke route voert u langs (maar niet over) het strand, over asfaltpaden, langs het monumentale Woudagemaal (Unesco Werelderfgoed monument), over de ijsselmeerdijk en om het Woudagemaal heen. De route is dus gedeeltelijk verhard en onverhard. Natuurlijk staat onderweg een drinkpost met water. Een gedeelte van de route is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek en wordt speciaal voor de Woudagemaalloop opengesteld. Een unieke kans op het rennen van een prachtige route met weinig verkeer.
De finish vindt weer plaats bij de Beachclub. Hier wordt u door onze omroeper verwelkomd met muziek en staat er drinken klaar. Bij de finish word de schoenentag weer ingeleverd en bij de Beachclub kunt u uw startnummer weer inleveren, in ruil voor een attentie.
Voordat de Woudagemaalloop begint kun jíj meedoen aan de Nije Balans Kidsrun van 1 km of zelfs de IJB Groep Kidsrun van 2 km. Wil je graag meedoen ga dan naar de pagina inschrijven op de website van de Woudagemaalloop.
De start van de warming-up is om 18.10 uur. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent om je startnummer op te halen bij de tafels bij de Beachclub.

Lemster Visserijdagen
Tijdens de Lemster Visserijdagen herleeft Lemmer als vissersdorp. Zoveel mogelijk activiteiten hebben te maken met visserij.
Geniet op vrijdag, zaterdag en zondag van de schepen – bijvoorbeeld de Lemster Aken, die ook in Lemmer werden gebouwd. Er zijn er gelukkig nog een aantal zorgvuldig bewaard. Tijdens de visserijdagen kun je zelfs een rondvaartje doen met de LE50 en zelf ervaren hoe dat vroeger zou zijn geweest.
Geniet van de Lemsters in de kleding die gedragen werd in die visserijtijd.
En natuurlijk is er vis vis – bijvoorbeeld van de gerookte poon. Niet alleen kijken hoe dat in z’n werk gaat, maar natuurlijk ook proeven! Naast de poon kun je in de verschillende visrestaurants en -kiosken lekker smullen van diverse soorten vis.
van zang en muziek – Zingen en muziek wordt in Lemmer met hoofdletters geschreven, zoals dat ook in andere visserijplaatsen rondom het IJsselmeer het geval was en is. Dus kun je alle drie dagen genieten van muziek en zingen op diverse locaties in Lemmer.
van het vroegere Lemmer – en loop het ‘Rondje Dok’ door het centrum van Lemmer. Dat kan aan de hand van de borden van de st. Oud Lemmer en bij VVV Lemmer kun je een beschreven wandeling met plattegrond verkrijgen.
’s Avonds is er live muziek. Kijk op de Facebookpagina van de Lemster Visserijdagen voor alle informatie en tijden.

Buitenconcert Muziekvereniging Excelsior Wassenaar
Muziekvereniging Excelsior Wassenaar speelt op zaterdag 22 juni om 15.00 uur in het openluchttheater in het Park Heremastate in Joure.
Het zal het laatste concert zijn van de Friese dirigent van het orkest (Henk Oenema) en daarom is het heel toepasselijk dat het in Friesland plaatsvindt. Ook de soliste op saxofoon (Doreanne Tigchelaar) is van Fries bloed. Zij is nog veelvuldig in Friesland te vinden, waar zij regelmatig optreedt met het Jouster saxofoonkwartet.
In een gratis toegankelijk concert van ongeveer een uur kan het publiek een heel palet aan verschillende luisterervaringen ondergaan. De toegang is gratis. Zaterdag 22 juni vanaf 15:00 uur in Joure.

Dorpsfeest Sintjohannesga
Dorpsfeest Sintjohannesga e.o. van woensdag 19 juni t/m zondag 23 juni met verschillende activiteiten. Donderdagmiddag komt Griet Wiersma langs. Met op vrijdagavond 21 juni Q-music 4 uur fout en zaterdag 22 juni Dirty Daddies (beide met entree van €10,- vanaf 18 jaar, tot 18 jaar €5,- Een passepartout kost €15,-). De rest van de activiteiten is vrij toegankelijk.
Woensdag 19 juni is er om 19:00 uur de playbackshow. Het thema dit jaar is A Night At The Movies.
Donderdag 20 Juni om 14:00 is de “ouderen” middag. Om 14:00 krijgen een optreden van niemand minder dan Griet Wiersma.
Vrijdag 21 Junitraditiegetrouw het eten in de tent voor de kinderen van OBS De Schakel en CBS De Trieme en natuurlijk het speciale onderwijs.
Daarna volgen om 13:00 de spelletjes op het buiten terrein en de pubquiz voor de bovenbouw!
De draaimolen draait van 11:00 tot 12:00 speciaal voor de peuters!
Van 13:00 tot 16:00 draait de draaimolen voor iedereen gratis!
Zaterdag 22 Juni vanaf 13:00 strijden de buurten weer tegen elkaar in de spraakmakende buurtenkamp!
Zondag 23 Juni om 19:00 sluiten de feesten af met de traditionele tent dienst.
Deze staat onder leiding van New Creation Gospel Choir & Band

Feestweek Bantega
Dit jaar is de feestweek van woensdag 26 juni t/m zondag 30 juni.
Woensdag zijn er kinderspelen en een voorstelling van Opnij Feriene met als titel Blowing. Die begint om 20:00 uur.
Donderdag is er buurtenzeskamp
Vrijdag is de dorpsquiz en vanaf 23:00 uur een optreden van JaWis.
Zaterdag is er kinderoptocht, minidisco, de 50+ middag en ’s avonds de grote playbackshow.
Op zondag is er een tentkerkdienst en bruch.

De Trekkertrek-wedstrijden worden zaterdag gehouden op een mooi weiland aan de Middenweg in Bantega. De wedstrijden staan onder begeleiding van bekwame mensen die daar veel ervaring in hebben. Maar ook op vrijdagavond is het al fest. Van 18:00-01:00 met live-muziek van de band Lemonade om 21:00 uur.
Het parkeren op het terrein is gratis. Kijk voor info, opgave verschillende klassen en entreeprijzen op de website van Trekkertrek Bantega. www.trekkertrekbantega.nl

Feestweek Oosterzee
De Oranjevereniging Oosterzee organiseert opnieuw de feestweek, die duurt van donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni. Elke dag is er een middag- en een avondactiviteit op het terrein van V.V. EBC.
Donderdag Middag: 50+ Middag: Ik hou van Holland + BBQ, aanvang 14:00 uur Avond: Pub-Quiz & JaWis, aanvang 19:30 uur, entree €3
Vrijdag Middag: Kinder Survival Circuit, aanvrang 15:00 uur Avond: Playbackshow, aanvang 19:00 uur, entree €3 t/, 12 jaar €1. deelnemers gratis
Zaterdag Middag: Stratenvolleybal, aanvang 13:00 uur Avond: Toni Macaroni and the Swinging Devils, Alfa Female, aanvang 21:00 uur. entree €12,50

Beach Volleyball Circuit 2019 op strand Lemmer
Het Beach Volleyball Circuit organiseert op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni weer een groot toernooi op het strand van Lemmer. Elke dag is een aparte wedstrijddag.
Speel mee met één van de 2×2, 3×3 of 4×4-toernooien. Op een toernooidag dien je je dan tussen 8.30 uur en 9.00 uur te melden bij de wedstrijdleiding. Wanneer je deelneemt aan het Afternoon-toernooi dan mag je je hier tussen 12.00 uur en 12.30 uur voor aanmelden. Het laatste team dat zich aanmeldt, ontvangt het telbord inclusief het wedstrijdformulier. Hier staat precies op aangegeven wie wanneer moet spelen, fluiten of tellen. Wanneer je hier nog niet helemaal thuis in bent, kun je hiervoor altijd terecht bij de andere teams in je poule of de wedstrijdleiding. Zij helpen je graag! Info en opgave via de website van beachvolley.nl

Filmhuis Joure: Woman at war
Donderdag 20 juni 2019 vanaf 19:45
Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent.
Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot ‘de Bergvrouw’ voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat.
Maar net op het moment dat Halla haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.
RESERVEREN IS VERPLICHT EN KAN VIA DE WEBSITE: WWW.FILMHUISJOURE.NL
Zowel aan de kassa alsook in het café kunt u alleen contant betalen. Kaarten kosten €7,- voor donateurs en scholieren, €9,50 voor niet-donateurs. De kaarten zijn inclusief een consumptie in de pauze.