Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Kermis in Joure
In Joure is er kermis van donderdag 23 tot en met maandag 27 september op de Sinnebuorren. Samen met kermisexploitant Martin Meijer heeft de gemeente naar de toepassing van de nieuwe voorwaarden vanuit het kabinet gekeken, naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag.
De winkeliers hebben een alternatief programma bedacht, Kleintje Jouster Merke. Met kraampjes voor de winkels in de Midstraat en op zaterdag bijvoorbeeld ‘Joure onder de wol’. Momenteel onderzoekt de gemeente of de verschillende onderdelen van het programma ‘haalbaar zijn’, dit naar aanleiding van de voorwaarden vanuit de persconferentie van afgelopen dinsdag.
In ieder geval gaat de kermis dus door. Op de kermis wordt voor vermaak gezorgd door onder andere de Booster, botsauto’s, de American Wipp, een zweefmolen en een Funhouse staan in de planning van het programma.

Flinke Flea Market op de Flinkefarm in Hemelum
Zondag 26 september kun je weer rommelen tussen de spullen van een ander op de Flinke Flea Market in Hemelum. Je kunt bij hun ook een plaats reserveren om je spullen te verkopen. Meld je aan via de mail info@itflinkeboskje.nl en haal eens je zolder leeg. Een stoel die je misschien al 5 jaar niet hebt aangeraakt, kan een supervondst zijn voor iemand anders zijn.
Op de Flinke Flea Market draait het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. En ben je uitgekeken, dan wachten de Gaasterlandse bossen om de hoek voor een heerlijke wandeling!
De markt is zondag 256 september tussen 10:00 en 16:00 uur.

Sporten bij Swimfun
Nog de hele maand september is het mogelijk om diverse sporten te proberen bij Swimfun in Joure.
Het zwembad biedt deze mogelijkheid om sportief bewegen onder de volwassen doelgroep te stimuleren en iedereen de kans te geven om kennis te maken met hun nieuwe en al bestaande aquasporten. Tijdens deze maand zijn alle aquasporten gratis toegankelijk om uit te proberen.
Met maar liefst tien verschillende sportlessen heeft Swimfun een divers aanbod. Van zwangerschapszwemmen, tot aquabootcamp tot trimzwemmen, er is voor ieder wat wils. Verdere informatie is te vinden op www.swimfun.nl/tryout

Garagesale
Voor de derde keer wordt er een garagesale gehouden in Koudum. Die staat op de agenda voor zaterdag 25 september en vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur.
Inwoners van Koudum kunnen dan op de oprit, in de tuin of vanuit de garage hun spullen verkopen.
Bezoekers van de garagesale kunnen via een link die dag een plattegrond bekijken met daarop alle verkooppunten.
De link staat op de dag van de garagesale op www.koudum.nl en op de Facebookpagina Garage Sale Koudum.

Koeknuffelen
Woensdag 22 september kun je weer koeknuffelen bij Boerderijrecreatie in Delfstrahuizen. Koeknuffelen is een ontspannen dagje uit. Tijdens de Koeknuffeldagen kun je komen knuffelen met een Friese koe, waarbij elke koe zijn eigen aandacht vraagt.
Niet alleen de koe geniet van deze gebeurtenis, want de ademhaling en de hartslag van een koe heeft een bewezen ontspannen effect op de mens. Je kunt je dan ook helemaal overgeven aan Sjoukje, Hiltsje, Baukje, Bertha of Sytske.
Met een groep vanaf 6 personen kun je zelf een individuele afspraak maken. Reserveren kan op boerderijrecreatie.nl Starttijden zijn woensdag tussen 09:30 en 14:00 uur. De activiteit duurt anderhalf uur en kost €19,50 per persoon.

Aanmelden voor Langweer Cold Race
De koude maar gezellige afsluiting van het zeilseizoen in Langweer wordt half november gehouden. Van 12 tot en met 14 november vindt dan de vijfde editie van de Langweer Cold Race plaats.
De loting is op vrijdagavond 12 november in het Wapen van Langweer. Er worden vele korte races gezeild, waarbij iedere keer in een andere Polyvalk wordt gevaren.
Er is nog ruimte, inschrijven kan op www.langweercoldrace.org
Na afloop van de races is er op zondag aan het eind van de middag de prijsuitreiking. Dan wordt bekend gemaakt welk team er met de eeuwige roem vandoor gaat en een plekje krijgt op de hall of fame.