Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Culturele Fietstochten krijgt vervolg
Er worden deze zomer weer een viertal Natuur- Cultuur(fiets)tochten georganiseerd. Dit na het succes van vorig jaar. Per dag kunnen er maximaal vijftig personen deelnemen aan dit unieke en cultureel-artistiek-milieuvriendelijk project, aldus de organisatie.
Op twee zondagen en twee zaterdagen wordt er een culturele fietstocht georganiseerd, waarbij op elke middag ongeveer twintig kilometer zal worden gefietst. De data zijn 4 juli, 21 en 28 augustus en 5 september. Start (13.30 uur) en finish (17.00 uur) zijn bij de RK-kerk in Joure.
In totaal doen vijf artiesten mee. Dat zijn: Anita Jongerman (viool), Inge Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello), Martin de Ruiter (piano/orgel) en Jan Vermaning (bugel/presentator).
Bij de eerste locatie komen deelnemers samen voor koffie of thee en taart. Na de koffie vindt het eerste concertje plaats, vervolgens gaat men fietsen en wordt onderweg nogmaals getrakteerd op twee bijzondere concertjes. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten met een hapje en een drankje. De totale kosten, inclusief alle catering, bedragen € 20,- per persoon.
Per keer kunnen maximaal vijftig personen deelnemen aan het culturele en artistieke project, dat telkens een andere route kent van ongeveer twintig kilometer. Deze is ook per auto af te leggen.
Het is van belang om vooraf aan te melden bij VVV-Joure of te reserveren via 06-55 96 32 18. Inschrijven kan voor één fietstocht, maar omdat het om verschillende routes gaat kan men ook aan meerdere tochten deelnemen.

Lezing Misdaadverslaggever Gerlof Leistra
Misdaadverslaggever Gerlof Leistra is geeft woensdag 9 juni vanaf 19.30 uur een online lezing bij Bibliotheken Mar en Fean.
Leistra schrijft over kopstukken in de onderwereld en de mocromaffia, zoals de moord op advocaat Derk Wiersum en Klaas Bruinsma. In zijn nieuwe boek ‘Kops’, dat op 1 juni is verscheen, beschrijft de auteur het leven van worstelkoning Bert Kops. Hij is een van de grondleggers van de worstelsport in Nederland en trainde met grote namen, zoals: Anton Geesink, Chris Dolman, John Bluming en Wim Ruska
Na zijn actieve carrière werd Kops trainer in zijn eigen sportschool aan de Weesperzijde in Amsterdam. In het boek vertelt Kops openhartig en ongezouten over zijn passie voor het worstelen en andere vechtsporten, over de tol van de training, zijn sportvrienden, zijn roerige jaren op de Wallen als portier van Casa Rosso, zijn ‘akkefietjes’ met justitie en over zijn bijzondere familie.
De lezing is onderdeel van de Week van het Spannende Boek. De lezing kost vijf euro voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen 7,50 euro. Aanmelden kan via bmf.op-shop.nl.

Wandeling tijdens Prokkelweek
Sociaal Werk De Kear, Talant en het Leger des Heils houden een dagelijkse wandelactiviteit tijdens de Prokkelweek van maandag 7 tot en met vrijdag 11 juni in Joure.
Elke ochtend wordt een ongeveer vier kilometer lange wandeling gemaakt door koppels die bestaan uit een persoon met en iemand zonder een beperking. De start is dagelijks om 10.15 uur bij Talant aan de Maria Louisestraat 30.
Tijdens de wandeling kan een wandelapp gebruikt worden en liggen op de route diverse happy stones verspreid. Die zijn gemaakt door gasten en vrijwilligers van de Huiskamer van het Leger des Heils.
De Prokkelweek heeft als doel ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te promoten.
Aanmelden kan tot vrijdag 4 juni door te mailen naar Rebekka Houwer via r.houwer@talant.nl of te bellen naar 06-21183748, via Pieter Miedema (p.miedema@sociaalwerkdekear.nl) of via Elvera Jansen via elvera.jansen@legerdesheils.nl of via 06-50168519.