Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Dit is de uitgaansagenda van 18 t/m 24 november 2019

Intocht Sinterklaas in Terherne en Langweer
Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 23 november om 10.00 uur aan in Terherne. De pakjesboot meert af ’t Schippershuis. Na aankomst gaat het gezelschap naar dorpshuis De Buorkerij om feest te vieren. Voor alle kinderen tot en met groep acht heeft Sinterklaas een cadeau meegenomen.
s’ Middags om 15.15 uur met komt de boot vervolgens aan in de oude haven in Langweer.
Nadat het gezelschap voet aan wal heeft gezet gaat Sinterklaas op zijn schimmel Amerigo naar de sporthal aan de Tsjillanleane. Daar worden om 15.45 uur de kinderen verwacht.
In de sporthal wordt vervolgens een toneelspel opgevoerd met Sinterklaas in de hoofdrol.

Nancy and the Sinatras in Balk
De naam Nancy and the Sinatras doet denken aan liedjes uit de vijftiger en zestiger jaren, maar zo gemakkelijk is de band niet in een hoekje te plaatsen. De band combineert jaren vijftig nummers in een modern jasje met moderne nummers in een retro uitvoering. Van liedjes uit het repertoire van Nancy Sinatra tot een retro uitvoering van Roxanne van The Police. Van J.J. Cole tot Doris Day en van James Bond tot eigen nummers. Nancy and the Sinatras brengt een feest der herkenning met een spannend, vintage sausje. Er wordt in verschillende talen gezongen: Engels, Frans, Duits en Fries.
Zondag 24 november, Doopsgezinde Kerk, Balk bij Podium Gorter. Kaarten kosten €12,50

Lezing met Rineke van den Berg in Joure
De Stichting In-zicht houdt woensdag 20 november in partycentrum ’t Haske in Joure een lezing met Rineke van den Berg.
De titel van de lezing is ‘Shungite, reis naar het oorspronkelijke zelf’. Shungite is volgens Van den Berg een steen die alle informatie bevat van ieder persoon zelf toen hij of zij zich nog heel en compleet voelde en laat volgens haar mensen herinneren aan wie ze werkelijk zijn.
De lezing begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 12 euro.

Maestro Concert Crescendo Lemmer
Na het succes van de eerste editie in 2015, keert het Maestro Concert van Crescendo Lemmer terug. Geïnspireerd door het succesvolle Maestro van AVROTROS. Opnieuw zijn er vier bekende Friezen en Lemsters die het aandurven. Foppe de Haan, Wieteke Cramer, Jelle Wesselius en Klaas Samplonius strijden om de winst. In slechts vier weken tijd leren de kandidaten de fijne kneepjes van het vak van de dirigent van Crescendo, Andries Kramer. De ‘live-uitzending’ wordt gevuld met beelden van de voorbereiding, interviews en natuurlijk ook commentaar van een vakjury. Dit muzikale spektakel wordt gepresenteerd door Tineke Speerstra, winnares van Maestro 2015. Wie wint dit jaar de gouden dirigeerstok?
Kaarten ook verkrijgbaar aan de zaal voor 10 euro. Zaterdag 23 november om 20:00 uur in De Hege Fonnen.

Fjochtsje om Leafde in Joure
De Fryske Krite Joure voert bij de start van het nieuwe seizoen de voorstelling Fjochtsje om Leafde op.
De voorstelling draait om Gigi en Hugo. Zij waren eerder getrouwd en zijn beiden grote sterren op het toneel. Nadat Hugo een slippertje maakte zijn ze gescheiden en hadden ze elkaar lang niet gezien en niet met elkaar gesproken. Nu wil een producent beiden samen laten optreden. Dat lukt uiteindelijk. De voorstelling wordt een voltreffer.
De voorstelling wordt opgevoerd in partycentrum ’t Haske in Joure en is te zien op zaterdag 16, zondag, vrijdag 22 en zaterdag 23 november.
Op de zaterdagen is er na afloop muziek van The Brothers. Kaarten zijn te bestellenv ia fryskekrite.nl/kaarten.

Mountainbike bostoertocht door Gaasterland
Op zaterdag 23 november wordt in de bossen van Gaasterland een Mountainbike bostoertocht georganiseerd door schaatsclub de “De Preamkeskouwers”. Deze gaat over afstanden van 28 en 45 kilometer. De route gaat door het Fonteinbos, Nijemirdumerheide, Bremerwildernis en het Starnumanbos. De route van 45 km sluit aan op de route van 28 km die loopt richting Wyldemerk, Rijsterbos en eindigt ook weer in Oudemirdum. Voor sportieve fietsers een mooie afwisselende route met klimmetjes en prachtige uitzichten.
Langs de route zijn rustposten voor een krentenbol en een warm drankje. De start en inschrijving is van 9.00-10.00 uur bij multifunctioneel centrum ’t Klif in Oudermirdum, waar na afloop de fiets kan worden schoon gemaakt. En kost 5 euro per deelnemer. Voor meer informatie www.depreamkeskouwers.nl

Eetgroep van Talant houdt etentje
De Eetgroep Samen=Gezellig van Talant houdt donderdag 21 november weer een etentje. Er wordt ditmaal vanaf 18.30 uur gegeten bij Pizzeria La Sardegna in de Midstraat in Joure. Deelname bedraagt vijftien per persoon en is inclusief een consumptie.
Voor aanmelden en voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Joke Riemersma via de mail j.riemersma@talant.nl.

Optreden kamerkoor Hortus Vocalis en het Syrène saxofoonkwartet in Joure
Het kamerkoor Hortus Vocalis en het Syrène saxofoonkwartet treden op tijdens een concertweekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november.
Ook in Joure wordt een optreden gegeven. Dat is op vrijdag 22 november vanaf 20.00 uur in de doopsgezinde kerk Joure.
Op het programma staan hedendaagse werken waaronder On the dignity of man van Bernd Franke. Ook wordt de compositie Listen to the song in you, geschreven door Van der Veen, ten gehore gebracht. evenals het werk Agnus Dei van de Noorse componist Egil Hovland.
Medewerking aan het optreden wordt verleend door harpiste Nienke van der Leijden.
Kaarten kosten 16 euro en zijn te bestellen via www.posthuistheater.nl. Aan de zaal kosten de kaarten 18 euro.

Sinterklaasbingo in Ouwsterhaule
Zaterdag 23 november is er een verrassende sinterklaasbingo met mooie prijzen in Dorpshuis De Hichte in Ouwsterhaule. Die begint om 20:30 en duurt de hele avond. De organisatie biedt deze avond een keuze uit ingepakte en niet ingepakte prijzen. Speel jij op safe of waag je een gokje? De hoofdprijs is een cadeaubonnenwaaier van winkels uit de buurt.