Uitgaanstips

Wat is er te doen in de regio? Iedere week staat hier een verse uitgaansagenda voor je klaar. Mail jouw uitgaanstips naar info@radiospannenburg.nl zodat wij ze kenbaar kunnen maken op de website en op de radio.

Meivakantie bij Museum Joure
Ondanks de lockdown hoef je je deze meivakantie niet te vervelen. Want deze vakantie is de week van ‘Help pake & beppe de vakantie door…’ Het thema is deze keer ‘Wat een tijd!’
Museum Joure heeft tijdens deze week iedere dag een bijzondere activiteit, met een kort filmpje van de educatoren over een bijzonder object in het museum en daarna een doe-opdracht. Simpelweg het voorbeeld namaken, dat is niet de bedoeling. De medewerkers zien graag wat voor creatieve oplossingen er worden verzonnen.
Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 mei verschijnt iedere dag zo rond een uur of 10 een filmpje van Tea en Fenna op de socials en website van het museum. Steeds laten ze een bijzonder object zien uit de collectie, met natuurlijk het verhaal erachter. Daarna gaan de deelnemers zelf lekker aan de slag met de opdracht van de dag.
Het programma van dag tot dag is te vinden op de website van het museum.

Het programma
• Ma 3 mei: Thema Friese klokken, maak je eigen klok
• Di 4 mei: Thema Koffie en thee in oorlogstijd, wat dronken mensen toen? (i.v.m. Dodenherdenking).
• Wo 5 mei: Schilderen met koffie
• Do 6 mei: Servies vroeger, maak je eigen servies van zoutdeeg
• Vr 7 mei: Romeinse klokcijfers, Teken je eigen mooie Romeinse cijfers
• Za 8 mei: Thema Moederdag, Maak een theezakje met een boodschap voor je moeder. Moederdag op zondag 9 mei

Telefonische groepsgesprekken
Sociaal Werk De Kear houdt de komende weken in samenwerking met UP! telefonische groepsgesprekken voor ouderen en mantelzorgers.
De groepsgesprekken moeten ouderen en mantelzorgers in staat stellen om in deze tijd toch leeftijdsgenoten te kunnen ontmoeten en om de zinnen even te verzetten via een telefonisch groepsgesprek over wezenlijke onderwerpen.
Aan een gesprek kunnen maximaal zes personen deelnemen. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Als een groep daar behoefte aan heeft, kan iedereen elkaar weer treffen in een volgend gesprek. Uitgangspunt is dat iedereen in de eigen taal kan meedoen.
Deelname is gratis. Meedoen kan door een e-mail te sturen naar Tanja Kombrink t.kombrink@sociaalwerkdekear.nl of Francien Bekius via f.bekius@sociaalwerkdekear.nl

Beachrockers verplaatst
Beachrockers Festival is verplaatst naar vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. In eerste instantie zou het muziekfestival plaatsvinden op 2 en 3 juli.
Men heeft deze keuze gemaakt omdat het nog onduidelijk is of er evenementen kunnen worden georganiseerd in het eerste weekend van juli. De organisatie hoopt op deze manier de kans te verhogen om Beachrockers door te kunnen laten gaan.
Inmiddels is er een verzoek voor de nieuwe data bij gemeente De Fryske Marren neergelegd.
De vrijdag op recreatieterrein De Ulesprong is gereserveerd voor Beachrockers back to the 90’s en 00’s, waar onder andere Charly Lownoise en 2Unlimited optreden. Op zaterdag is het Beachrockers Festival met artiesten als Ronnie Flex, Michel de Hey, Imaani Noelle en Praia del Sol.
Voor wie al een ticket gekocht heeft, die blijven geldig en worden omgezet naar de nieuwe datum. Bezoekers die dan niet kunnen een verzoek tot terugbetaling doen. De vrijgekomen kaarten gaan weer in de verkoop. Voor de rest is er geen ticketverkoop meer, want alle kaarten zijn verkocht.