Even wat oars

Henk Jansen en zijn vaste technicus Nils Kwakman hoor je elke vrijdag drie uur lang van 20:00 t/m 23:00uur. Het wordt op woensdagavond tussen 21:00 t/m 24:00uur herhaald.

Het muziekprogramma met hierin een divers pallet aan muziekstijlen, artiesten en nummers die je anders niet zo veel tegenkomt op de radio. Afgewisseld natuurlijk met bekendere nummers soms in een opgepoetste versie. Ook komt er natuurlijk wat filmmuziek voorbij. Mash-Up’s, Metal-versies. Vlaamse en Zuid-Afrikaanse muziek komt ook elke vrijdag voorbij.

We schenken in Even wat Oars aandacht aan de muziekscene in Friesland. We volgen de diverse ‘muziekwedstrijden’ (oa. Kleine Prijs van Frieslân, Bring it on) en muziekevenementen en festivals (Fenixfestival, Inside-Out-festival) Ook diepen we de ontdekkingen vanuit het zondagavondprogramma -Nieuw te Horen vanuit de Toren- verder uit, dat kunnen dan ook artiesten buiten Friesland zijn natuurlijk.

Elke 1e vrijdag van de maand neemt Nils het roer over. Even wat Oars-dance staat sinds de herfst van 2022 op het programma. Nils draait alle genres, van EDM tot Hardstyle.

Elke 3e vrijdag van de maand hebben we -club-Even wat Oars- We zenden dan de livemuziek uit welke is opgenomen bij de muziekavonden van -club Stobbegat- Ook kunnen er live-opnames uit het verleden van Radio Spannenburg langskomen.

Club-Stobbegat wordt 3 keer per half jaar georganiseerd in dorpshuis de -Sethage- in Vegelinsoord. In 2022 zal dat gebeuren op de vrijdagen: 7oktober, 4november en 2 december. In 2023 op de vrijdagen: 3februari, 3maart en 7april. Elke avond zullen er 3 artiesten op het podium staan tussen 20:30 t/m 00:30uur. Er is ook publiek aanwezig dus de artiesten doen het niet alleen voor de opnames. Deze opnames kunnen ook bij andere programma’s van Radio Spannenburg opduiken!!

In het schooljaar 22/23 schenken we elke 4e vrijdag van de maandag aandacht aan de popbandjes van CVK it Toanhus. We worden op de hoogte gehouden door ‘band-coach’ Arjan Kiel waar we mee bellen. Hij verteld hoe de vorderingen zijn en waar/wanneer er uitvoeringen zijn van zijn pupillen.

We bellen ook regelmatig met andere Friese- en Nederlandse artiesten welke bij ons op de radar staan. Leeftijd of genre maakt niet zoveel uit, mooie anekdotes of plannen zijn altijd welkom.

Sinds deze zomer hebben we Redmer Stamhuis (Redmer de Verschrikkelijke) toegevoegd aan ons team. Bij bezoekjes aan muziekevenementen/ optredens is het handig om dingen met z’n tweeën te doen. Redmer is een Leeuwarder muzikant/performer in opleiding die midden in de muziekscene staat, en verder altijd open-minded naar de dingen kijkt. Hij kan enthousiast vertellen over zijn gedachten en indrukken. Zijn bijdrage zullen hoofdzakelijk gesprekken met artiesten zijn, maar je weet nooit wat er verder nog uit zijn hoek gaat komen.

Al met al genoeg dingen om te volgen en te beluisteren

Volg ons op Facebook (EVEN WAT OARS, club STOBBEGAT) , Instagram (evenwatoars.henkjansen, clubstobbegat) en YouTube (-Even wat Oars- met Henk Jansen)

Uitzending gemist