Jazztime

Otto Vleeshouwer

In het programma Jazztime (iedere 2e zondag v.d. maand) laat ik voornamelijk muziek horen uit de vijftiger- en zestiger jaren en dat betreft zowel mainstream als bebop en hardbop en natuurlijk ook vocale jazz en bigband jazz.

Zondag 14 juli was het weer Jazztime. Dat betekende opnieuw een playlist met muziek voor de ware liefhebbers van die geweldige jazz uit het gouden tijdperk. De band van Kenny Clarke en Francy Boland beet deze keer de spits af terwijl in het tweede uur ook nog de band van Stan Kenton te beluisteren viel. Daar tussendoor grootheden als Sonny Rollins, Terry Gibbs, Red Garland, Blue Mitchell en Johnny Griffin. Van vaderlandse bodem stonden Rob van Bavel en Loet v.d. Lee op het programma. De vocale bijdragen kwamen dit keer van Lou Rawles en Dee Daniels. Het betekende dus weer een prettige onderbreking van de zondag.

Otto Vleeshouwer

Uitzending gemist

Jazztime is onderdeel van het Wisselprogramma. De uitzendingen van Jazztime zijn te beluisteren op de data 14 juli, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december 2019.