Mear fan itselde

Vanaf oktober 2023 hebben we een 2e wisselprogramma erbij bij Radio Spannenburg. Elke vrijdag tussen 22:00 en 24:00 uur hebben we elke week een verschillend aanbod. Vanuit Even Wat Oars zijn er verschillende spin-off programma’s gekomen die een plek voor zichzelf verdient hebben. Redmer de Verschrikkelijke en Henk Jansen nemen het voortouw in het verder uitdiepen van verschillende muziek-genre’s en onderwerpen. Samen met vaste gasten van vroeger; Gino van Oostrom (aka Kid Anarkist), Feike Wiegersma, Stan Heijkers en Willemke Baarda maken zij alleen of met elkaar nieuwe radioprogramma’s. Ook de maandelijkse filmrubriek van SimmerRadio-sport (elke zondag van 14:00-17:00 uur) krijgt een eigen uur in de maand, Janna Hoogstra is meegekomen naar de vrijdagavond. Dit alles met muziek uit het noorden/de regio.

1e vrijdag, 22:00 – 23:00 uur:
It sulvern skerm
Het filmprogramma van Radio Spannenburg waarin Janna en Henk de nieuwe films van de komende maand bespreken. Een uur vol film-gerelateerde muziek en er kunnen gasten gaan aanschuiven die achtergronden geven vanuit de filmwereld.
Presentatie: Janna Hoogstra en Henk Jansen

1e vrijdag, 23:00 – 24:00 uur:
2.0 – Next level
Een uur waar we de muziek gebruiken om te onderzoeken hoe we tot besluiten komen en hoe anderen tot besluiten komen. Willemke zal vanuit haar professie hier inzichten in verschaffen. Samen met Henk probeert ze de drukke wereld om ons heen te duiden, met de muziek als startpunt.
Presentatie: Willemke Baarda en Henk Jansen

2e vrijdag, 22:00 – 24:00 uur:
Swier fertier
Een echt metal-programma ontbrak nog bij ons. Feike Wiegersma is muzikant en metal-head puur-sang. Hij neemt ons mee de metal/hardrock-scene in zal ons op de hoogte houden van de nieuwe zaken in Noord-Nederland.
Presentatie: Feike Wiegersma

3e vrijdag, 22:00 – 24:00 uur:
It berne oere
Spannende en experimentele radio kunnen we verwachten van hiphopper ‘the Kid’. Samen met Redmer gaat hij zijn kijk op de (muziek)wereld delen met de luisteraar. Het zal een mix worden met punk aangezien Redmer ook zijn onnavolgbare ‘shizzle’ zal gebruiken om de luisteraar op het verkeerde been te zetten. Kid Anarkist en Redmer pleiten dat Hiphop en Punk fundamenteel Anarchistisch zijn. Verwacht dus humor en plezier met een vleugje serieus!
Presentatie: Kid Anarkist en Redmer de Verschrikkelijke

4e vrijdag, 22:00 – 23:00 uur:
It ferskrikelike oerke
Na een jaar lang interessante en opmerkelijke artiesten maandelijks te hebben geïnterviewd in Even Wat Oars is het tijd om dit door te zetten in een eigen uur. Artiesten en (klein)kunstenaars komen bij Redmer in zijn “Verschrikkelijke Studio” waar het behang van de muur krult maar waar een ontspannen ‘vibe’ hangt. Praten over achtergronden van hun muziek, dingen van het leven, inzichten van de twintigers van dit moment. Met de muziekkeus van de gast wordt het hun uur!
Presentatie: Redmer de Verschrikkelijke

4e vrijdag, 23:00 – 24:00 uur:
It ken net
Dance muziek is er vele soorten. Stan Heijkers neemt ons mee in de hardstyle. Deze DJ-producer (met Friese Roots) staat aan het begin van een prachtige muzikale carrière en zal ons maandelijks verblijden met zijn tracks en mixtapes. Hier en daar zullen anekdotes langs komen over zijn reizen in de wereld van dance/hardstyle-feesten als zijn muzikale alterego’s Vennic (Hardstyle) en Stan Alpha (EDM)
Presentatie: Stan Heijkers

5e vrijdag, 22:00 – 24:00 (Indien aanwezig)
Test grûn
Op deze vrijdag is er ruimte om losse programma’s te maken. Een programma met live-opnames van de afgelopen jaren (EvenWatOars cafe, club EvenWatOars en SpannenburgMuzyk Simmer) behoort tot de mogelijkheden. Zo ook speciale Hitlijsten of een Streektaal-uur is mogelijk. Ook nieuw presentatietalent kan hierin iets betekenen.
Presentatie: Henk Jansen en gast

Uitzending gemist